Skip to main content

SINGLES

Θρηνείς τον (τηλεοπτικό) θάνατο του ο dr... McDreamy; Οι ειδικοί σου εξηγούν το λόγο

Μην αγχώνεσαι, είναι φυσιολογικό. 


Γεωργία Κοντού

Spoiler alert: Αν παρακολουθείς "Grey's Anatomy" αλλά δεν έχεις δει τα τελευταία επεισόδια, μη συνεχίσεις να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές. Τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο "πενθεί" για τον τηλεοπτικό θάνατο του ήρωα της σειράς, του γιατρού Ντέρεκ Σέπαρντ. Μάλιστα η απόφαση των σεναριογράφων να... τον σκοτώσουν προκάλεσε τις αντιδράσεις χιλιάδων θεατών, οι οποίοι έστειλαν επιστολές στους συντελεστές ζητώντας την επιστροφή του.

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ "Grey's Anatomy", αλλά ακόμη θυμάμαι τη μουδιασμένη μου αντίδραση στο επεισόδιο του ματωμένου γάμου του "Game of Thrones", όπου αποδεκατίστηκε η οικογένεια Σταρκ: Ήταν σαν να είχα μόλις μάθει για το θάνατο ενός αληθινού προσώπου. Είναι όμως απόλυτα φυσιολογικό να πενθούμε για τον ήρωα μιας σειράς, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. 

"Αυτοί οι χαρακτήρες μας βοηθούν να αποδράσουμε από τα άγχη μας", εξηγεί ο Ρόμπερτ Ράουνι, ψυχίατρος στην αμερικανική Κλινική Κλίβεραλντ. "Όταν παρακολουθούμε μια σειρά το μυαλό μας αποσπάται για λίγο από τη δική μας ζωή. Ερχόμαστε σε επαφή με τις διαφορετικές πλευρές ενός χαρακτήρα -τις απώλειές του, τους έρωτες και τα δικά του πένθη, όλα όσα αποτελούν την ανθρώπινη φύση- με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να συμπάσχουμε και να δενόμαστε μαζί του. Βλέπουμε σε αυτόν ένα κομμάτι του εαυτού μας", προσθέτει ο δρ Ράουνι. Και δεδομένων αυτών των συναισθηματικών δεσμών, είναι κατανοητό να θρηνούμε το θάνατό του σε μια σειρά σαν να ήταν πραγματικός. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να νιώθεις αμήχανα αν καταναλώνεις ένα πακέτο χαρτομάντιλα κάθε φορά που ένας τηλεοπτικός ήρωας... μας αφήνει χρόνους. Αποτελεί, άλλωστε, και μια καλή συναισθηματική εκτόνωση.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη