Skip to main content

SINGLES

Είσαι μονίμως εκνευρισμένη; 5 τρόποι να σταματήσεις να χαλιέσαι

Άλλαξε στάση ζωής, τώρα! 



Οι καυγάδες δεν είναι πάντα εποικοδομητικοί: Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα και καταλήγουμε να τσακωνόμαστε αλλά με σκοπό να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να βρούμε λύση, τότε η σύγκρουση αυτή μπορεί να μας βοηθήσει. Όταν, όμως, προκαλούμε καυγάδες μόνο και μόνο για να ξεσπάσουμε και να εκφράσουμε τον θυμό που έχουμε όλη την ώρα (ή εξαιτίας ανούσιων αφορμών), είναι προτιμότερο να αποστασιοποιηθούμε και να βρούμε τα πραγματικά αίτια του θυμού μας.

Αν έχεις νεύρα, τότε σίγουρα υπάρχει λόγος, κανείς δεν είναι θυμωμένος όταν όλα πηγαίνουν καλά στη ζωή του. Αν, λοιπόν, γυρνάς σπίτι και σπας ποτήρια, επειδή κανείς δεν έβγαλε έξω τα σκουπίδια ή επειδή σου μίλησε κάπως έντονα ο σύντροφός σου, τότε ίσως πρέπει να ερευνήσεις τους πραγματικούς λόγους που δεν είσαι ήρεμη. Μήπως δεν είσαι ευχαριστημένη από τη δουλειά σου, κουράζεσαι πολύ ή δεν είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου; Μέχρι να κάνεις μια βαθύτερη αναζήτηση των πραγματικών αιτιών, καλό είναι να ακολουθήσεις 5 απλούς τρόπους για να καλμάρεις τα νεύρα σου, ώστε να μην καταλήγει κάθε επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε καυγά.

1. Εξέφρασε σωστά την απογοήτευσή σου ή την οργή σου: Προσπάθησε να επικοινωνήσεις τους λόγους που δεν είσαι καλά λέγοντας πώς αισθάνεσαι. Μην αρχίσεις να κατηγορείς τους άλλους για τα λάθη τους. 

2. Μην είσαι τόσο αυθόρμητη: Μερικές φορές μιλάμε χωρίς να έχουμε σκεφτεί και λέμε "κακίες" που ξέρουμε ότι θα πληγώσουν τους άλλους. Κάνε μια έξυπνη κίνηση και μέτρησε μέχρι το 10 πριν πεις οτιδήποτε. Σίγουρα θα είσαι πιο ήρεμη και πιο λογική μετά.

3. Μπες στη θέση του άλλου: Μερικές φορές δεν αφήνουμε χώρο για να μπούμε στη θέση του άλλου. Όταν αισθανόμαστε αδικημένες, θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Όμως εάν προσπαθήσεις να καταλάβεις τον άλλο πριν από ένα καυγά, ίσως καταφέρεις να κάνεις μια πιο εποικοδομητική κουβέντα που δεν θα καταλήξει σε τσακωμό.

4. Άκου τους άλλους: Επανέλαβε από μέσα σου αυτά που σου λένε για να επιβεβαιώσεις ότι δεν έχεις παρανοήσει τα λεγόμενα τους. Έτσι θα αποφύγεις πολλές παρεξηγήσεις.

5. Αναζήτησε τη λύση: Μην ξεκινάς ένα τσακωμό για να ξεσπάσεις, αυτό δεν είναι δίκαιο για κανέναν. Μίλησε με τους άλλους για να βρείς μια λύση στο πρόβλημα. Εάν το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου, θα είσαι πιο ρεαλιστική και πιο λογική, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα