Skip to main content

SINGLES

8 συμβουλές για έναν καλύτερο κόσμο

Δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα αν δεν αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου...



"Ο κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες/ Δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές", λέει ένα γνωστό τραγούδι και είναι αλήθεια. Αν ο καθένας από εμάς δεν μπει στην διαδικασία να αλλάξει την νοοτροπία του, τον τρόπο σκέψης του και το πως συμπεριφέρεται στον εαυτό του και στους άλλους, ο κόσμος μας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ προς το καλύτερο. Κάνε τώρα την αρχή, ξεκινώντας από τον εαυτό σου.

1. Μην ξεχνάς να χαμογελάς: Kι όταν λέμε να χαμογελάς εννοούμε να χαμογελάς κοιτώντας τον άλλον μέσα στα μάτια. Κανένα emoticon, κανένα ψηφιακό γέλιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις στιγμές που περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους, κουβεντιάζοντας και γελώντας. Κλείσει τον υπολογιστή και βγες έξω στη ζωή, πάντα με χαμόγελο. 

2. Δώσε αυτά που δεν χρειάζεσαι: Αν ανοίξεις τις ντουλάπες και τα συρτάρια σου θα διαπιστώσεις ότι πραγματικά δεν χρειάζεσαι όλα αυτά τα ρούχα που έχεις μαζέψει. Χάρισε τα, λοιπόν, σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Δεν φαντάζεσαι πόσο όμορφα θα αισθανθείς. 

3. Κάποιοι σε αγαπάνε: Πάψε να έχεις την αγάπη των δικών σου ανθρώπων "δεδομένη". Ναι, κάποιοι άνθρωποι - οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι γονείς μας - μας αγαπάνε χωρίς περιορισμούς και προσδοκίες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους έχουμε σίγουρος και να ξεχνάμε να τους φροντίζουμε. Στάσου πλάι τους, παρ' τους τηλέφωνο, δείξε τους πως είναι σημαντικοί. Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο.

4. Δώσε αξία στα σημαντικά. ΜΟΝΟ. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς προβλήματα. Μήπως, όμως, έχεις την τάση να πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό και να μεγαλοποιείς τα πάντα; Σταμάτα να το κάνεις,, από σήμερα κιόλας. Όσο λιγότερος χώρος υπάρχει για λύπη στη ζωή σου, τόσος περισσότερος υπάρχει για χαρά.

5. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Το να θες γίνεις το καλύτερο που μπορείς να είσαι, είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλο. Είσαι αυτή που είσαι, μοναδική, και κανείς δεν θα μπορούσε να γίνει εσύ. Γι' αυτό, μην προσπαθείς να γίνεις κάποια άλλη. Αποδέξου τον εαυτό σου κι αυτό θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να αποδεχτούν τον δικό τους.

6. «Ευχαριστώ πολύ». Πες «ευχαριστώ» με την κάθε πραγματική και ουσιαστική ευκαιρία που σου δίνεται. Ναι, είναι ΤΟΣΟ απλό.

7. Ανήκεις στα όνειρα σου. Θυμάσαι εκείνο το κοριτσάκι που κάποτε ξεκίνησε έχοντας στο κεφάλι του δεκάδες, εκατοντάδες, όνειρα; Είσαι ακόμα αυτό το ίδιο, ορεξάτο κοριτσάκι. Μην ξεχνάς αυτά που αγαπάς και αυτά που μπορούν να σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη. Βάλε στόχους για την κάθε μέρα χωριστά και μην αφήσεις ποτέ την καθημερινότητα να αποδειχθεί πιο δυνατή (και ισοπεδωτική) από εσένα. Mε λίγα λόγια: dream on!

8. Το περιβάλλον σε αγαπάει. Εσύ το αγαπάς;  Όλοι ξέρουμε ότι το περιβάλλον μάς χρειάζεται, όλοι γνωρίζουμε τα βασικά για την ανακύκλωση και για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε στην καλύτερη διατήρηση του πολυτίμου πλανήτη μας. Πόσα από αυτά όμως εφαρμόζουμε στην πράξη; Να θυμάσαι πως αν όλοι προσπαθήσουμε από λίγο, το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και μην το αφήνεις για κάποια άλλη φορά ή κάποιον άλλο. Εσύ είσαι αυτός ο άλλος. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ