Skip to main content

SINGLES

Ξέρω τι θα δεις φέτος το καλοκαίρι!

8 ταινίες (και 1 φεστιβάλ) που θα σε κρατήσουν κολλημένη στην μεγάλη οθόνη...



Εάν τις έχασες τον χειμώνα, ίσως βρεις την ευκαιρία να τις δεις φέτος το καλοκαίρι. Είτε τις πετύχεις σε κάποια θερινή αίθουσα, είτε τις δεις στο μπαλκόνι του σπιτιού σου αγκαλιά με ένα μπoλ παγωτό, αυτές είναι οι 8 ιδιαίτερες ταινίες που αξίζει να αναζητήσεις ένα από τα 90 ζεστά βράδια του καλοκαιριού σου.

Μπόνους 1 αγαπημένο, μεγάλο φεστιβάλ με κλασικές - και όχι μόνο - επιλογές, για να γίνεις ένα με τα κινηματογραφικά καθίσματα. 

2 Μέρες, 1 Νύχτα  

Η καλύτερη ταινία των αδελφών Νταρντέν μέχρι σήμερα, έχει για πρωταγωνίστρια μια συγκλονιστική Marion Cotillard και σαν κεντρικό άξονα την ιστορία μια γυναίκας που έχει στην διάθεση της περίπου δύο εικασιτετράωρα για να πείσει τους συναδέλφους της να δεχθούν να χάσουν το ετήσιο μπόνους τους, προκειμένου να μπορέσει η ίδια να κρατήσει την δουλειά της. Μία ταινία για το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού και το δίλημμα της ανθρωπιάς μέσα μας, που θα σε αφήσει με την πιο γλυκιά γεύση για το ποια είναι τελικά η πραγματική ουσία της ζωής. 

{videobox}Tb3zBq6gVRk{/videobox}

Ιda

Η ταινία που κέρδισε φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, έρχεται από την Πολωνία. Ένα συγκλονιστικό δράμα, σε ασπρόμαυρο φόντο, με ηρωίδα μια κοπέλα που, πριν γίνει καλόγρια, κάνει με την τελευταία εν ζωή συγγενή της ένα σημαντικό ταξίδι στο παρελθόν. Ο Pawel Pawlikowski στην σκηνοθετική καρέκλα και η Agata Kulesza στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

{videobox}oXhCaVqB0x0{/videobox}

Ιnterstellar 

Ο Christoper Nolan επηρεάζεται βαθιά από την σπουδαία ταινία του Κubrick «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και δημιουργεί μια δυνατή ταινία επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις, ακόμη κι αν δεν αγαπάς τις ταινίες του συγκεκριμένου είδους. Συγκλονιστικά εφέ και μια πολύ καλή ερμηνεία από τον Matthew McConaughey, o oποίος από το “Dallas Buyer's Club” και μετά έχει καταφέρει να κερδίσει την θέση που πάντα ονειρευόταν στο παγκόσμιο σινεμά. 

{videobox}Lm8p5rlrSkY{/videobox}

Λεβιάθαν 

Η ζωή ενός χρεωμένου άντρα, που παλεύει να σώσει το σπίτι του από τις διεφθαρμένες τοπικές αρχές, παίρνει παράξενη τροπή όταν ανακαλύπτει ότι ο καλύτερος του φίλος τον έχει προδώσει. Η ψυχρή, ρωσική ατμόσφαιρα που διαδραματίζεται στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας θα σε καθηλώσει στην ιστορία μιας οικογένειας με πολλή απόγνωση και ακόμη περισσότερα μυστικά. 

{videobox}2oo7H25kirk{/videobox}

Χωρίς Μέτρο

Η μεγάλη έκπληξη της μεγάλη οθόνης για φέτος ήρθε από τον Damien Chazelle και το «Χωρίς Μέτρο» (Whiplash), ένα φιλμ για τις σκληρές προσπάθειες ενός φοιτητή της jazz να φτάσει στην κορυφή. Η ταινία ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες και μικρές εισπράξεις στο box office για να κερδίσει κοινό και κριτικούς σχεδόν στόμα με στόμα, βρίσκοντας τον δρόμο της μέχρι τα Όσκαρ. Τελικός απολογισμός: 5 υποψηφιότητες και 3 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Β' Αντρικού Ρόλου. 

{videobox}7d_jQycdQGo {/videobox}

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

Ο David Fincher ξέρει από σασπένς. Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε μάλλον δύσκολα το έχασες τον χειμώνα που μας πέρασε, καθώς συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες της περασμένης σεζόν. Παρ' όλα αυτά, αν δεν έχεις καταφέρει να το δεις μέχρι σήμερα, τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνεις. Αγωνία για να ιδρώσουν οι παλάμες σου και ένας Ben Afleck πιο καλός από ποτέ.

{videobox}Ym3LB0lOJ0o{/videobox}

Calvary  

Συγκλονιστική ταινία εποχής από την Ιρλανδία, σε σκηνοθεσία John Michael McDonagh και φόντο την σκληρή Καθολική Εκκλησία. Συννεφιασμένη ατμόσφαιρα και μία καταπληκτική ερμηνεία από τον Βrendan Gleeson στον ρόλο του Father James.

{videobox}LGM5rq_vX4U{/videobox}

Phoenix 

Σύντομο γερμανικό δράμα με την σκηνοθετική σφραγίδα του γνωστού σκηνοθέτη Christian Petzold και την Nina Hoss στον ρόλο μιας γυναίκας που προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της, τον σύζυγο της και την παλιά της ζωή μετά από ένα οδυνηρό ατύχημα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση του προσώπου της. 

{videobox}LZjTQuLnp4A{/videobox}

Tαινιόραμα: 

168 ταινίες, 2 μήνες, 1 φεστιβάλ. Το ιστορικό Ταινιόραμα επιστρέφει και φέτος στο Άστυ με 56 θεματικές ημέρες, η κάθε μία αφιερωμένη σε έναν μεγάλο σκηνοθέτη (Άλφρεντ Χίτσκοκ, Αλάν Ρενέ, Ροϊ Άντερσον, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Φρανσουά Τρυφό, Τόμας Βίντερμπεργκ, Λούις Μπουνιουέλ) ή σε ένα είδος κινηματογράφου. Οι προβολές έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, ενώ το εισιτήριο είναι στα 7 ευρώ για τρεις ταινίες ανά ημέρα. Αν είσαι σινεφίλ και αντέχεις να παρακολουθήσεις πολλές ημέρες στη σειρά, υπάρχουν διαθέσιμες και κάρτες διαρκείας στα 45 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.