Σκέψου διαφορετικά! - AllYou.gr

Search

Σκέψου διαφορετικά!

12 πράγματα που οι δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν αλλιώς.

> ΕΓΩ ::
02 Αυγούστου 2014

1. Δεν σταματούν να μαθαίνουν. Αντιμετωπίζουν την κάθε μέρα ως μια ευκαιρία να μάθουν κάτι καινούργιο, είτε πρόκειται γαι μια νέα κουλτούρα, είτε για μια τεχνική, είτε για ένα απλό γεγονός.

2. Βλέπουν κάθε αποτυχία ως ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία: Σε κάθε διαδικασία δημιουργίας, η αποτυχία είναι όρος του παιχνιδιού. Οι δημιουργικοί άνθρωποι κάθε φορά που πέφτουν, είναι έτοιμοι να ξανασηκωθούν και να προσπαθήσουν ξανά. Χαρακτηριστικά, ο διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ εισέπραξε 30 απορρίψεις για το πρώτο βιβλίο του, "Carrie", μέχρι να καταφέρει να το εκδώσει.

3. Ενδίδουν στην ονειροπόληση: Όταν το μυαλό δεν είναι απασχολημένο με την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, είναι ελεύθερο να φανταστεί και να δημιουργήσει. Κάτι που οι δημιουργικοί άνθρωποι γνωρίζουν καλά.

4. Είναι... φιλοπερίεργοι. Για τα πάντα γύρω τους, περιέργεια που τους παρακινεί να μάθουν, να ερευνήσουν και να αναζητούν διαρκώς νέες, πρωτοποριακές ιδέες.

5. "Ενώνουν τις τελείες". O Στιβ Τζομπς είχε πει ότι δημιουργικότητα σημαίνει να ενώνεις τις τελείες: να συνδέεις φαινομενικά διαφορετικές ιδέες σε κάτι εντελώς καινούργιο.

6. Κατανοούν τη δύναμη της συνεργασίας: Και δεν φοβούνται να ενδώσουν σε αυτήν. Όταν δύο δημιουργικοί άνθρωποι συνεργάζονται, προκύπτουν νέες ιδέες. 

7. Θέτουν τα σπουδαιότερα ζητήματα: Και μπορούν έτσι να κατανοήσουν σε βάθος το αντικείμενο που κάθε φορά πραγματεύονται.

8. Κατανοούν τη δύναμη του να λες "όχι". Δεν είναι όλες οι ευκαιρίες πολύτιμες και δεν υπάρχει χρόνος για να κάνουμε τα πάντα. Οι δημιουργικοί άνθρωποι λοιπόν καταφέρνουν πάντα να βρουν το χρονικό περιθώριο να ασχοληθούν με ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνους.

9. Ξεκουράζονται όταν το έχουν ανάγκη: Αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο του burnout και δεν διστάζουν, ενίοτε, να εξασφαλίσουν χρόνο για χαλάρωση και αναζωογόνηση, μέχρι να είναι ξανά έτοιμοι για δημιουργία.

10. Επιζητούν νέες εμπειρίες. Ξέρουν ότι σε αυτές θα ανακαλύψουν την έμπνευση και τις διαφορετικές οπτικές που χρειάζονται για να δημιουργήσουν.

11. Είναι πάντα ανοιχτοί σε νέους τρόπους έκφρασης. Δεν περιορίζονται σε ένα μέσο ή έναν τρόπο δημιουργίας. Οι σπουδαιότεροι δημιουργοί όλων των εποχών αξιοποίησαν μια ποικιλία εκφραστικών μέσων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, που ήταν ζωγράφος, γλύπτης, μαθηματικός, εφευρέτης, αρχιτέκτονας και μουσικός, μεταξύ άλλων!

12. Κυνηγούν το αληθινό τους πάθος: Και ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που τους καθορίζει. Δεν φοβούνται να επιδιώξουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, ακόμη κι όταν οι συνθήκες φαίνεται να είναι εναντίον τους.

Πηγή: LifeHack.org

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.