Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; - AllYou.gr

Search

Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο;

Μην σπας το κεφάλι σου. Η επιστήμη απαντά...

> ΕΓΩ ::
03 Ιουνίου 2015

H εφημερίδα Guardian δημοσίευσε πρόσφατα μία έρευνα η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι παντρεμένοι μεν, δεν έχουν παιδιά δε. Η έρευνα, που έγινε από την βρετανική εταιρία ερευνών Understanding Society, εξέτασε τη ζωή 40,000 νοικοκυριών στην Μεγάλη Βρετανία, διεξάγοντας συνεντεύξεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών και συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για να φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα νέα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά που έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή μαζί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα ζευγάρια που έχουν τους πιο ευτυχισμένους γάμους είναι λιγότερο από πέντε χρόνια μαζί, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν έχουν παιδιά και ο σύζυγος έχει δουλειά. Τα ζευγάρια που συμβιώνουν είναι λιγότερο ευτυχισμένα από τα παντρεμένα, ενώ οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που κουράζονται περισσότερο μέσα στον γάμο.

Η χειρότερη, μάλιστα, περίοδος για ένα παντρεμένο ζευγάρι είναι όταν τα παιδιά του είναι σε προσχολική ηλικία, ενώ η καλύτερη περίοδος για τους γονείς είναι όταν τα παιδιά έχουν ενηλικιωθεί.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!