Skip to main content

SINGLES

Οι ερωτικές σκέψεις ενισχύουν (και) την μνήμη σου

Υπάρχει εξήγηση...



Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι πονηρές σκέψεις δρουν ευεργετικά για τον ψυχισμό μας αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Ο Ed Cooke, αυθεντία στην απομνημόνευση, υποστηρίζει ένθερμα ότι οι έντονα σεξουαλικές - ακόμη και βίαιες - σκέψεις είναι πιο αξιομνημόνευτες κι έτσι μπορούν να συνδεθούν και με άλλες, χρήσιμες ή μη, πληροφορίες που θέλουμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας.

«Οι ζωηρές, γεμάτες νόημα εμπειρίες είναι αναμφίβολα αξέχαστες, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με τις βαρετές εμπειρίες», δήλωσε ο Cooke στη MailOnline, συμπληρώνοντας πως οι σεξουαλικές σκέψεις προκαλούν έντονα συναισθήματα κι έτσι είναι βέβαιο πως μας τραβούν το ενδιαφέρον.

Ο βασικός κανόνας που υποστηρίζει ο Cooke είναι πως «ό,τι θα τραβούσε την προσοχή μας καθώς περπατάμε στο δρόμο θα τραβήξει και την προσοχή μας όταν αναζητούμε μια ανάμνηση. Η γύμνια και κάθε έννοια-ταμπού, οι τρομερά ελκυστικοί άνθρωποι και όλα όσα μας ιντριγκάρουν είναι σίγουρα πράγματα που μας τραβούν την προσοχή», σύμφωνα με τον Cooke. Έτσι, οι αναμνήσεις που σχετίζονται με τις ιδέες αυτές θα μας συνοδεύουν για πάντα.

Η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά χιλιάδες χρόνια πριν και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ο λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι μετατρέποντας πληροφορίες σε αλληλουχίες αξιομνημόνευτων εικόνων μπορούμε να τις θυμόμαστε καλύτερα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ