Οι ερωτικές σκέψεις ενισχύουν (και) την μνήμη σου - AllYou.gr

Search

Οι ερωτικές σκέψεις ενισχύουν (και) την μνήμη σου

Υπάρχει εξήγηση...

> ΕΓΩ ::
05 Ιουνίου 2015

Η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι πονηρές σκέψεις δρουν ευεργετικά για τον ψυχισμό μας αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Ο Ed Cooke, αυθεντία στην απομνημόνευση, υποστηρίζει ένθερμα ότι οι έντονα σεξουαλικές - ακόμη και βίαιες - σκέψεις είναι πιο αξιομνημόνευτες κι έτσι μπορούν να συνδεθούν και με άλλες, χρήσιμες ή μη, πληροφορίες που θέλουμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας.

«Οι ζωηρές, γεμάτες νόημα εμπειρίες είναι αναμφίβολα αξέχαστες, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με τις βαρετές εμπειρίες», δήλωσε ο Cooke στη MailOnline, συμπληρώνοντας πως οι σεξουαλικές σκέψεις προκαλούν έντονα συναισθήματα κι έτσι είναι βέβαιο πως μας τραβούν το ενδιαφέρον.

Ο βασικός κανόνας που υποστηρίζει ο Cooke είναι πως «ό,τι θα τραβούσε την προσοχή μας καθώς περπατάμε στο δρόμο θα τραβήξει και την προσοχή μας όταν αναζητούμε μια ανάμνηση. Η γύμνια και κάθε έννοια-ταμπού, οι τρομερά ελκυστικοί άνθρωποι και όλα όσα μας ιντριγκάρουν είναι σίγουρα πράγματα που μας τραβούν την προσοχή», σύμφωνα με τον Cooke. Έτσι, οι αναμνήσεις που σχετίζονται με τις ιδέες αυτές θα μας συνοδεύουν για πάντα.

Η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά χιλιάδες χρόνια πριν και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ο λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε ότι μετατρέποντας πληροφορίες σε αλληλουχίες αξιομνημόνευτων εικόνων μπορούμε να τις θυμόμαστε καλύτερα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!