ΑΥΤΟ είναι το σημάδι του πραγματικού έρωτα - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το σημάδι του πραγματικού έρωτα

Τα μάτια λένε την αλήθεια...

> ΕΓΩ ::
09 Αυγούστου 2015

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο υποστηρίζουν ότι έχουν βρει την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον έρωτα από το σεξουαλικό πάθος κι αυτό δεν είναι άλλο από τα μάτια ή, για να είμαστε περισσότερο ακριβής, η κατεύθυνση του βλέμματος. 

Στη μελέτη, την οποία έχουν δημοσιεύσει στο Psychological Science, εξηγούν πώς το βλέμμα του συντρόφου μπορεί να υποδείξει εάν είναι πραγματικά ερωτευμένος ή αν ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το σεξ.

Οι ερευνητές λοιπόν υποστηρίζουν ότι το βλέμμα το οποίο επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου υποδηλώνει τα αγνά συναισθήματα. Αντίθετα, η επικέντρωση σε άλλα σημεία του σώματος συνδέεται στενότερα με το πάθος και τη σεξουαλική επιθυμία.

Επίσης, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτοματοποιημένες αντιδράσεις, όπως το σημείο εστίασης του βλέμματος, είναι ενδεικτικό των προθέσεων απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. 

Αναρωτιέσαι πώς προέκυψαν τα παραπάνω συμπεράσματα; Πολύ απλά ζήτησαν από μια ομάδα φοιτητών να κοιτάξουν διάφορες φωτογραφίες σε μια οθόνη υπολογιστή. Παράλληλα, όμως, κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να χαρακτηρίσουν την πρώτη εντύπωση που τους δημιουργούσε το άτομο που έβλεπαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έντονη ερωτική επιθυμία ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με το βλέμμα που πλανάται σε όλα τα σημεία του σώματος, ενώ η επικέντρωση στο πρόσωπο και τα μάτια σχετίζεται πιο άμεσα με τα αγνά και ρομαντικά συναισθήματα.

Και κάτι ενδιαφέρον: η αντιστοιχία αυτή ίσχυε τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 τρόποι να διαχειριστείς τη ζήλια του

Σε ζηλεύει; Μάθε πώς μπορείς να αποφύγεις τις σκηνές ζηλοτυπίας που ενδέχεται να φθείρουν τη σχέση σας.