ΑΥΤΟ είναι το σημάδι του πραγματικού έρωτα - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το σημάδι του πραγματικού έρωτα

Τα μάτια λένε την αλήθεια...

> ΕΓΩ ::
09 Αυγούστου 2015

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο υποστηρίζουν ότι έχουν βρει την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον έρωτα από το σεξουαλικό πάθος κι αυτό δεν είναι άλλο από τα μάτια ή, για να είμαστε περισσότερο ακριβής, η κατεύθυνση του βλέμματος. 

Στη μελέτη, την οποία έχουν δημοσιεύσει στο Psychological Science, εξηγούν πώς το βλέμμα του συντρόφου μπορεί να υποδείξει εάν είναι πραγματικά ερωτευμένος ή αν ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το σεξ.

Οι ερευνητές λοιπόν υποστηρίζουν ότι το βλέμμα το οποίο επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου υποδηλώνει τα αγνά συναισθήματα. Αντίθετα, η επικέντρωση σε άλλα σημεία του σώματος συνδέεται στενότερα με το πάθος και τη σεξουαλική επιθυμία.

Επίσης, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτοματοποιημένες αντιδράσεις, όπως το σημείο εστίασης του βλέμματος, είναι ενδεικτικό των προθέσεων απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. 

Αναρωτιέσαι πώς προέκυψαν τα παραπάνω συμπεράσματα; Πολύ απλά ζήτησαν από μια ομάδα φοιτητών να κοιτάξουν διάφορες φωτογραφίες σε μια οθόνη υπολογιστή. Παράλληλα, όμως, κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να χαρακτηρίσουν την πρώτη εντύπωση που τους δημιουργούσε το άτομο που έβλεπαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έντονη ερωτική επιθυμία ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με το βλέμμα που πλανάται σε όλα τα σημεία του σώματος, ενώ η επικέντρωση στο πρόσωπο και τα μάτια σχετίζεται πιο άμεσα με τα αγνά και ρομαντικά συναισθήματα.

Και κάτι ενδιαφέρον: η αντιστοιχία αυτή ίσχυε τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!