Βρίσκεις συνέχεια τον λάθος άντρα; Άλλαξε πρότυπα! - AllYou.gr

Search

Βρίσκεις συνέχεια τον λάθος άντρα; Άλλαξε πρότυπα!

Οι επιστήμονες σου εξηγούν τι φταίει και δεν μπορείς να στεριώσεις σε μια σχέση.

> ΕΓΩ ::
11 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με το «Journal of Sex Research», οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ερωτεύεται τον λάθος άνθρωπο, έχουν να κάνουν με την ίδια και το επίπεδο αυτοεκτίμησης της. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν φταίει η ατυχία μιας γυναίκας που πέφτει συνεχώς πάνω στους λάθος άντρες, αλλά τα όσα προσπαθεί να δει η ίδια σε αυτούς, με βάση τα δικά της βιώματα.

Γι' αυτό και συνήθως οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του πρότυπου που έχουν στο μυαλό τους καρφωμένο από την παιδική τους ηλικία και το να αλλάξουν τα πρότυπά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Επίσης, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να επιλέγουν το νέο τους σύντροφο με βάση τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου, σαν να επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια σχέση.

Το πιο σοβαρό λάθος όμως είναι ότι δεν αξιολογούν αντικειμενικά τις σχέσεις τους. Δηλαδή, θεωρούν ότι πάντα φταίει ο άλλος ή η κακιά στιγμή ή οι συγκυρίες. Η δική τους συμμετοχή στο χωρισμό δε λαμβάνεται ποτέ υπόψη.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν αναζητούν το πρότυπο του πατέρα τους. Αν ο μπαμπάς ήταν οξύθυμος ή βίαιος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κόρες θα δείχνουν ενδιαφέρον για πιο επιθετικούς χαρακτήρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μιας σχέσης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!