8 ψέματα γένους θηλυκού - AllYou.gr

Search

8 ψέματα γένους θηλυκού

Ποια είναι τα συχνότερα ψέματα που λένε οι γυναίκες, γιατί τα λένε και με τι έχουν σχέση;

> ΕΓΩ ::
07 Αυγούστου 2014

Σχεδόν όλες οι γυναίκες παραδέχονται, ότι κάποτε λένε κάποιο αθώο ψέμα. Περίπου 2 στις 3 γυναίκες δηλώνουν ότι κάνουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Η ηλικία και το βάρος σώματος: Μην ρωτήσετε μια γυναίκα τι βλέπει όταν ανεβαίνει στη ζυγαριά. Οι περισσότερες γυναίκες, δεν θα σας πουν την αλήθεια για το σωματικό τους βάρος. Δυστυχώς τα στερεότυπα σχετικά με τη σωματική εικόνα, που επικρατούν στην εποχή μας, δεν ισχύουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων. Είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να νιώθουν στεναχώρια γι' αυτά που τους αναγγέλλει η ζυγαριά. Έτσι προτιμούν να μη μοιράζονται με άλλους, τις όχι ευχάριστες αυτές πληροφορίες. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την ηλικία τους. Δεν είναι αλήθεια ότι σήμερα, πιο πολύ απ' όσο ποτέ άλλοτε, όλοι θέλουν να φαίνονται νέοι και όμορφοι; Οι γυναίκες επιστρατεύουν πολλές μεθόδους, για να καταπολεμούν τη γήρανση και να φαίνονται νέες. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, πιθανόν να υπονομεύονται εάν δηλώνουν την πραγματική τους ηλικία. Γι΄αυτό εξάλλου, έχει επικρατήσει η άποψη, ότι δεν είναι σωστό να ερωτά κάποιος μια γυναίκα για την ηλικία της. Είναι πολύ πιθανόν ότι η αδιάκριτη αυτή διείσδυση στον προσωπικό της κόσμο, να μην της αρέσει.

Η σεξουαλική ζωή: Το παρελθόν και το παρόν: Σε πολλές κοινωνίες, η σεξουαλική ζωή της γυναίκας, με πλούσιο ιστορικό ερωτικών συντρόφων και εμπειριών, δεν αντιμετωπίζεται με καλό μάτι. Για τους άνδρες, δεν ισχύει το ίδιο. Δεν είναι ζήτημα κατά πόσο αυτό είναι σωστό ή λάθος, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται καλά την πραγματικότητα αυτή. Γι' αυτό δεν είναι εκπληκτικό, που πολλές γυναίκες, προστατεύουν τον εαυτό τους, με το να μην αναφέρονται ή να μη λένε την αλήθεια για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, που είχαν ή έχουν. Εξάλλου δεν θέλουν να διακινδυνεύουν μια τρέχουσα σχέση που έχουν. Υπάρχει ο κίνδυνος πάντοτε να κριθούν σκληρά και άδικα, για την προηγούμενη σεξουαλική τους ζωή. Λέγοντας ψέματα ή μη αποκαλύπτοντας οτιδήποτε για τη σεξουαλική τους ζωή, προστατεύουν τον εαυτό τους από πιθανές άδικες συμπεριφορές ή σχόλια, από μια κοινωνία και ανθρώπους απρόβλεπτους και συχνά επιπόλαιους. Σχετικά με την ικανοποίηση, σεξουαλική ή άλλη, που έχουν με μια τρέχουσα ερωτική τους σχέση, αρκετές γυναίκες, δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια στο σύντροφο τους, αναφορικά με την ικανοποίηση ή τον οργασμό που έχουν. Τα ψέματα που λένε για την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής με τον ερωτικό τους σύντροφο, έχουν διάφορες αιτίες. Πιθανόν να μη θέλουν να πληγώσουν τον αγαπημένο τους, για την απόδοση του στο κρεβάτι, ή ακόμη για να μη δημιουργηθεί στο τέλος, μια κατάσταση, για την οποία εκείνες, να θεωρηθούν υπεύθυνες.

Το νούμερο των ρούχων: Το ότι έχει μεγαλώσει το νούμερο των ρούχων, που φορεί μια γυναίκα, δεν είναι κάτι που θέλει να το φανερώνει εύκολα. Η πρόσληψη βάρους, η απόκτηση παιδιών και η αύξηση της ηλικίας, συμβάλλουν στη διαφοροποίηση του σώματος της γυναίκας. Μεταξύ των γυναικών υπάρχει κάποιος βαθμός συναγωνισμού. Γι' αυτό ένα αθώο ψέμα, μπορεί να κρύψει την ανάγκη για μεγαλύτερα ρούχα, καλύπτοντας έτσι μια πραγματικότητα που ίσως δεν είναι αρεστή.

Η σωματική άσκηση: Ένα συχνό ψέμα που λένε οι γυναίκες στο γιατρό, στην οικογένεια και στους φίλους ή φίλες τους, έχει σχέση με το πόση σωματική άσκηση κάνουν. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αυτό συμβαίνει. Πιθανόν οι γυναίκες, να θέλουν να δείχνουν μια άλλη πιο ενεργή προσωπικότητα, όσον αφορά στη σωματική άσκηση, το οποίο είναι κάτι που επικροτείται περισσότερο απ' όλους.

Η οικονομική κατάσταση: Στο σύγχρονο κόσμο, το να έχει κάποιος πολλά λεφτά θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις δείκτης επιτυχίας. Πολλοί άνθρωποι, στην προσπάθεια τους να δείξουν ότι είναι επιτυχημένοι και ισχυροί, έχουν ένα τρόπο ζωής και αγοράζουν αγαθά, που είναι πέραν των οικονομικών τους δυνατοτήτων, χάρις σε δάνεια. Δεν είναι λοιπόν εκπληκτικό, που ένα από τα συχνότερα ψέματα των γυναικών, έχει σχέση με το πόσα κερδίζουν και το πόσα χρωστούν.    

Τα επιτεύγματα των παιδιών: Είναι γνωστό, ότι ό συναισθηματικός κόσμος των γονιών, συμμετέχει και εμπλέκεται, σε διάφορα επίπεδα, με τις επιτυχίες ή αποτυχίες των παιδιών τους. Νιώθουν ότι η ανατροφή που τους έδωσαν και αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν για αυτά, αντικατοπτρίζουν και τη δική τους αξία. Δεν είναι λοιπόν εκπληκτικό που οι γυναίκες, ως μητέρες, δεν λένε πάντα την αλήθεια σχετικά με τα επιτεύγματα και την κατάσταση των παιδιών τους. Ένα ποσοστό γυναικών, ωραιοποιεί την πραγματικότητα με ψέματα, θέλοντας να δείξει διαμέσου της επιτυχίας των παιδιών της, τη δική της αξία. Επιπλέον, θέλε έτσι να αυξήσει τις πιθανότητες των παιδιών της, να γίνουν αρεστά ή να επιτύχουν στην κοινωνία.   

Το κόστος των αγορών: Οι γυναίκες δεν θέλουν να φαίνονται σπάταλες. Ωστόσο, οι πειρασμοί είναι πολλοί και οι κοινωνικές πιέσεις αδιάκοπες. Για τους λόγους αυτούς, τα έξοδα για ρούχα, παπούτσια, κομμωτήρια και άλλα μπορεί κάποτε να φαίνονται υπερβολικά. Ένα συχνό ψέμα των γυναικών, έχει σχέση με την απόκρυψη των πραγματικών δαπανών που κάνουν.       

Η ευτυχία ως μητέρα: Δεν είναι αναμενόμενο από μια γυναίκα να λέει ότι ως μητέρα δεν αισθάνεται ευτυχισμένη. Ωστόσο, η ζωή της μητέρας δεν είναι πάντα ευχάριστη. Οι δυσκολίες της ζωής της μητέρας είναι πολλές και κάποτε σοβαρές. Όμως πολλές γυναίκες, δεν λένε την αλήθεια, για το πως αισθάνονται ως μητέρες. Το να αποκρύβουν τις δυσκολίες που έχουν ως μητέρες, δεν τις βοηθά. Χωρίς να μιλήσουν για τα προβλήματά τους με άλλους και χωρίς να ζητήσουν τη βοήθεια από ειδικούς, θα μείνουν αβοήθητες..

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/