Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι εταιρείες Apple και Facebook θα καλύπτουν το κόστος κρυοσυντήρησης ωαρίων για τις υπαλλήλους τους που θέλουν να καθυστερήσουν τη μητρότητα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωσή τους.


Γεωργία Κοντού

Το ωράριο εργασίας ένα στέλεχος μεγάλης επιχείρησης ουσιαστικά... είναι ατελείωτο. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν οι Apple και Facebook ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν να καλύψουν το κόστος κρυοσυντήρησης ωαρίων για τις γυναίκες που επιθυμούν να αναβάλουν την τεκνοποίηση προκειμένου να αφοσιωθούν για τα επόμενα χρόνια στην καριέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η λεγόμενη διαδικασία "κατάψυξης ωαρίων" δεν καλύπτεται από κανένα πρόγραμμα ιατρικής ασφάλισης και το κόστος της ξεκινά από τα 10.000 δολάρια.

Από μία άποψη, αυτή η απόφαση είναι θετική για τις γυναίκες που αποφασίζουν οι ίδιες να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Από την άλλη όμως, ενθαρρύνει έναν εξαντλητικό τρόπο ζωής, που δεν αφήνει το περιθώριο για προσωπικό χρόνο και, κυρίως, που ωθεί τις γυναίκες να "προγραμματίζουν" τη μητρότητα για μεγαλύτερες ηλικίες, όταν αφενός η γονιμότητα μειώνεται, αφετέρου αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, η συγκεκριμένη κίνηση, δεδομένου μάλιστα ότι προέρχεται από δύο "γίγαντες" της Σίλικον Βάλεϊ, έχει προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο στην Αμερική αλλά και διεθνώς.

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.