Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δεν με θέλει η πεθερά μου

6 tips διαχείρισης της δύσκολης πεθεράς



Πόσο εύκολο είναι να έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, εκείνο να αποκτά τη δική του οικογένεια και εσύ να πρέπει να μπεις στο περιθώριο, και όχι μόνο να μην είσαι αυτή που αποφασίζει αλλά να πρέπει να ζητάς και την άδεια για να ενεργήσεις;  

Όπως η ζωή δείχνει, για κάποιες μητέρες ο ρόλος της πεθεράς είναι αβάσταχτος. Φαντάσου τώρα πόσο αβάσταχτος είναι για τη νύφη. Εσένα δηλαδή. 

Πώς το διαχειρίζεσαι όταν η σχέση σου με την πεθερά σου είναι προβληματική; Υπάρχει σημείο στο οποίο μπορείτε να συναντηθείτε; Τι κάνεις; 
 
1. Κάνε μια προσπάθεια να την καταλάβεις. Μήπως το πρόβλημά της δεν είναι μαζί σου αλλά στην αδιαφορία που δείχνει ο γιος της προς το πρόσωπό της; 
 
2. Περιόρισε τη συνεισφορά της στην οικογένειά σου. Όταν ζητάς από τον άλλον να μπει στο σπίτι σου, να σε βοηθήσει με τις δουλειές, να σου κρατήσει τα παιδιά, αυτό θα γεννήσει δικαιώματα και συμπεριφορές που δεν θα σου είναι αρεστά. 

3. Δείχνοντας σεβασμό και ούσα τυπική μαζί της, μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

4. Άκου τι έχει να σου πει. Σίγουρα είναι μια γυναίκα με περισσότερη εμπειρία στη ζωή από ό,τι εσύ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι σοφή ή αλάνθαστη. Ίσως όμως έχει την ανάγκη κάποιος να την ακούσει. Ναι, για την πίεση και τα αρθρίτικα, ακόμα μια φορά. 

5. Συζήτησε με τον σύντροφό σου χωρίς να είσαι επικριτική και ειρωνική. Με τον διάλογο σίγουρα θα βγάλετε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. 

6. Μην βάζεις τα παιδιά μέσα σε όλο αυτό. Για τα παιδιά δεν είναι η πεθερά σου αλλά η καλή τους η γιαγιά. Και αυτή πρέπει να παραμείνει. 
 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ