Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

8 tips για να μην είσαι σαν τρελή το πρωί

Πολύ άγχος με το καλημέρα σας.



Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Το έχω πάρει απόφαση. Το παιδί μου θα τελειώσει το δημοτικό κι εγώ ακόμα μισώ απίστευτα το πρωινό ξύπνημα. 

Να σηκωθούμε, να ετοιμαστούμε, να τρέξουμε κάθε φορά μην χάσουμε το σχολικό. Άγχος με το καλημέρα σας, πόσο τέλειο; 

Είναι λύση και λύτρωση να αρχίζουν τα σχολεία στις 9; Δεν ξέρω, θα σου πω του χρόνου. Νομίζω όμως ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Για αυτό, προς το παρόν, ακολουθώ ορισμένα tips που με κάνουν να ελέγχω το άγχος μου το πρωί:

1. Βάζω την υπενθύμιση ώρας λίγο πιο νωρίς. Πέντε λεπτάκια. Που ακούγονται σαν τίποτα κι όμως το πρωί είναι πολύ σημαντικά.

2. Φυσικά αφήνω το κινητό στην κουζίνα και όχι δίπλα μου. Έτσι αναγκάζομαι να σηκωθώ, και δεν κινδυνεύω να το κλείσω απλά και να την ξαναπέσω. 

3. Ανοίγω τα παντζούρια να μπει το φως της μέρας. Αν έχει συννεφιά, δύσκολα τα πράγματα. Συνήθως δεν έχει.

4. Φτιάχνω καφεδάκι και απολαμβάνω 5-10 λεπτά μόνη στο μπαλκόνι πίνοντάς τον. Εκείνη την ώρα σκέφτομαι τι έχω να κάνω μέσα στην ημέρα και οργανώνω τη σκέψη μου.

5. Ετοιμάζω το γάλα της μικρής και πηγαίνω γλυκά-γλυκά να την ξυπνήσω. Σπάνια σηκώνεται αμέσως οπότε επιστρέφω στην κουζίνα και συνεχίζω με την ετοιμασία του κολατσιού της. Την ξαναξυπνάω.

6. Ετοιμάζω τα ρούχα που θα φορέσει. Εδώ παίζει και το περισσότερο άγχος. Δεν της κάνω όλα τα ρούχα, και άντε βρες τώρα άλλα.

7. Έχω έτοιμα κι εγώ τα ρούχα της αγουροξυπνημένης μάνας. Τουλάχιστον να φορέσω κάτι που δεν θα με εκθέσει στην συνοδό του σχολικού.  

8. Της δίνω λίγο χρόνο για ξύπνημα, γάλα, και λίγα παιδικά και ένα τέταρτο πριν κατεβούμε τις σκάλες, της υπενθυμίζω να ετοιμαστεί.

Η τσάντα είναι ασήκωτη και οι όροφοι δύο. Ασανσέρ όχι. Τα καταφέρνουμε. Φτιάχνω τον δεύτερο καφέ της μέρας- αυτός είναι η επιβράβευση και το ουφ που μόλις βγαίνει από το στόμα όταν το σχολικό απομακρύνεται. 
Καλή μέρα και σε σένα. 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30