Τα οικογενειακά γεύματα χαρίζουν στα παιδιά κοινωνικές δεξιότητες - AllYou.gr

Search

Τα οικογενειακά γεύματα χαρίζουν στα παιδιά κοινωνικές δεξιότητες

Τα συμπεράσματα μιας νέας βελγικής μελέτης.

21 Νοεμβρίου 2014

Νιώθεις ότι η οικογένειά σου δεν μαζεύεται αρκετά συχνά γύρω από ένα τραπέζι; Πλέον έχεις έναν (ακόμη) σοβαρό λόγο να το επιδιώκεις: τα οικογενειακά γεύματα βοηθούν τα πιτσιρίκια να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, σύμφωνα με μια νέα βελγική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Appetite".

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσα ρώτησαν 466 φοιτητές πόσο συχνά έτρωγαν μαζί με την οικογένειά τους όταν ήταν παιδιά. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να κάνουν ένα τεστ αλτρουισμού. Οι σπουδαστές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα οικογενειακά γεύματα στην παιδική ηλικία τους, εμφανίστηκαν πιο αλτρουιστές: ήταν πιθανότερο, για παράδειγμα, να δώσουν οδηγίες σε ξένους στο δρόμο, να παραχωρήσουν τη θέση τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να βοηθήσουν τους φίλους τους σε μια μετακόμιση ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε οικογενειακά γεύματα πιθανόν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να μάθουν να μοιράζονται και να αντιμετωπίζουν τους άλλους με σεβασμό και πνεύμα δικαιοσύνης. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα ευεργετικά οφέλη ενός γεύματος στην κοινωνικοποίηση των παιδιών είναι ισχυρότερα όταν όλη η οικογένεια μοιράζεται τα ίδια πιάτα, αντί να καταναλώνει ο καθένας τη δική του μερίδα φαγητού. "Ναι" στους μεζέδες, λοιπόν!

Summer in the city

Πώς να προστατέψεις τα πλούσια μαλλιά σου από το θαλασσινό νερό

Χωρίς να περιορίσεις τις βουτιές σου στην θάλασσα!

Summer makeup: Πώς να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου άψογο το καλοκαίρι

Βάλε τέλος στα… γυαλιστερά και ιδρωμένα μακιγιάζ!

Βουτιές με στιλ! Αυτά είναι τα πιο hot μπικίνι της αγοράς

Φέτος, το καλοκαίρι θα είσαι η πιο stylish της παραλίας!