Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Άσε το κινητό και κοίτα το μωρό

Οι ειδικοί μιλούν για την έλλειψη μητρικής φροντίδας



Μην σε γεμίσω τύψεις για το παραμικρό. Φυσικά και θα ρίξεις μια ματιά στο κινητό σου όταν το μωρό θα κοιμηθεί. Κυρίως τώρα που είσαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι, αυτή η διαδικτυακή κοινωνική επαφή μόνο καλό σου κάνει. Ή τουλάχιστον σε φέρνει σε επαφή με τον έξω κόσμο. 

Υπάρχουν όμως και μαμάδες που φτάνουν στο άλλο άκρο, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν ξέρουν, είτε γιατί αγνοούν πόσο σημαντική είναι η συνεπής μητρική φροντίδα.

Οι ψυχολόγοι μάλιστα λένε ότι ένα μωρό που δεν έχει λάβει τη σωστή μητρική φροντίδα έχει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του ενώ στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή του πιθανόν να παρουσιάσει επικίνδυνες συμπεριφορές και εξαρτήσεις. 

Αυτές οι στιγμές που περνάς με το μωρό σου μπορεί να είναι δύσκολες καμιά φορά. Το ξέρω και το καταλαβαίνω. Αυτές είναι όμως που καθορίζουν τα πάντα. Εκτός, λοιπόν, από τη βασική φροντίδα, μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι το μωρό σου να παίρνει συνεχώς ερεθίσματα.

Και δεν είναι μόνο το πόσες ώρες της ημέρας (και της νύχτας) είσαι μαζί με το μωρό σου αλλά το τι κάνεις αυτές τις ώρες. Το κρατάς αγκαλιά και σερφάρεις ή μήπως του τραγουδάς, του μιλάς και το παίζεις; 

Μην χάνεις τις στιγμές- αξίζει όλα τα ξενύχτια του κόσμου. 
 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30