Μπαμπάδες, πιάστε τη σκούπα! - AllYou.gr

Search

Μπαμπάδες, πιάστε τη σκούπα!

Οι μπαμπάδες που μοιράζονται ισότιμα τις δουλειές του σπιτιού με τις συζύγους τους ανατρέφουν παιδιά χωρίς σεξιστικά στερεότυπα.

23 Ιουλίου 2014

Μοιράζεσαι ακριβοδίκαια τις δουλειές του σπιτιού με τον σύζυγό σου; Τότε η κόρη σου είναι πιο πιθανό να διαλέξει ένα επάγγελμα που ανατρέπει τα σεξιστικά στερεότυπα, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση στην επιθεώρηση "Psychological Science".

Από τις οικογένειες που συμμετείχαν στην επιστημονική μελέτη, όσα κορίτσια έχουν γονείς που μοιράζονται ισότιμα τις δουλειές του νοικοκυριού ήταν πιο πιθανό να απαντήσουν στους ειδικούς ότι όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν π.χ. αστυνομικοί, γιατροί, λογιστές ή επιστήμονες, σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Αλίσα Κροφτ. Αντιθέτως, σε οικογένειες όπου οι μπαμπάδες "σνομπάρουν" την μπουγάδα, περισσότερα κορίτσια απάντησαν ότι ονειρεύονται το μέλλον τους σε τυπικά "γυναικεία" επαγγέλματα, όπως εκείνα της νοσοκόμας ή της δασκάλας.

Βέβαια όπως τόνισαν οι επιστήμονες, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της στάσης των κοριτσιών απέναντι στους ρόλους των φύλων παίζει και η ιδεολογία της μητέρας.

Πηγή: New York MagazineΑκολούθησε το allyou στο Instagram!