ΕΤΣΙ κληρονομούμε τις φοβίες μας στα παιδιά μας - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ κληρονομούμε τις φοβίες μας στα παιδιά μας

Η συμπεριφορά σου μετράει...

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που τα παιδιά μας κληρονομούν από εμάς όπως, για παράδειγμα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή η φωνή, αλλά και κάποια άλλα που τα μεταδίδουμε σε αυτά μέσω της συμπεριφοράς μας.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Americal Journal of Psychiatry, το άγχος και κάποιες συγκεκριμένες φοβίες που έχουμε από μικροί, δεν επηρεάζονται από γονιδιακούς παράγοντες, αλλά από μια συγκεκριμένη γονική συμπεριφορά.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν 900 δίδυμα αδέρφια και τα παιδιά τους και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά είχαν περισσότερα κοινά με τους γονείς τους παρά με τα αδέρφια των γονιών τους. Τα γονίδια, δηλαδή, δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά που θα εκδηλώσει ένα παιδί. Αντίθετα, αν ένας γονιός έχει φοβίες ή άγχος και το εκφράζει στο παιδί του, τότε είναι πιθανό και το ίδιο το παιδί να εκδηλώσει παρόμοια συναισθήματα.

«Αυτό που πρέπει να κάνομε» εξηγεί η Thalia Eley, επικεφαλής της έρευνας, «είναι να δώσουμε στο παιδί την δυνατότητα να αντιμετωπίσει προκλήσεις και καθήκοντα που είναι κατάλληλα για την ηλικία του και το επίπεδο του φόβου του, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να μάθει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!