3 καλοί λόγοι για να στείλεις το παιδί σου στον παιδικό σταθμό - AllYou.gr

Search

3 καλοί λόγοι για να στείλεις το παιδί σου στον παιδικό σταθμό

Λάβε τους υπόψιν...

> ΠΑΙΔΙ ::
29 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα εάν πρέπει οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Οι μαμάδες που δεν εργάζονται έχουν το πλεονέκτημα να τα κρατάνε στο σπίτι σε αντίθεση με εκείνες που εργάζονται και δεν έχουν κάποια γιαγιά ή παππού για να το αφήσουν.

Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και αν ανήκει κάποια μητέρα είναι θετικό για τα παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών, να ξεκινούν την «εκπαίδευση» τους σε παιδικούς σταθμούς και να γίνονται ανεξάρτητα και πιο κοινωνικά.

1. Το μωρό αναπτύσσει πιο γρήγορα τις δεξιότητες του

Στον βρεφικό σταθμό, το παιδί σας, θα αναπτύξει γρηγορότερα δεξιότητες όπως είναι οι κοινωνικές και ο λόγος-ομιλία. Σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφεται για αρκετές ώρες με άλλα παιδιά και βρέφη θα γίνει πιο επικοινωνιακό, θα μάθει να μοιράζεται, να παίζει αλλά και να αναπτύσσει το λεξιλόγιο του.

2. Το μωρό σας θα μάθει να ακολουθεί ένα δομημένο πρόγραμμα

Στους βρεφικούς σταθμούς ακολουθούν συγκεκριμένα παιδαγωγικά προγράμματα δραστηριοτήτων, ύπνου, φαγητού κλπ. Σύμφωνα με αυτά το βρέφος- παιδί πειθαρχείτε, μαθαίνει να μη χτυπάει τα άλλα παιδάκια, τρόπους συμπεριφοράς όπως να πλένει τα χεράκια του πριν το φαγητό, μαθαίνει να ρυθμίζει τα συναισθήματα του όπως να μη φωνάζει όταν δεν γίνεται το δικό του και να συμμετέχει παίζοντας σε ομαδικά παιχνίδια.

3. Μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε νέο περιβάλλον

Για τα περισσότερα βρέφη- παιδιά είναι δύσκολο να αποχωριστούν τη θαλπωρή της μαμάς και το δωμάτιο τους, πόσο μάλλον να βρεθούν σε ένα περιβάλλον γεμάτο με νέα πρόσωπα. Ο βρεφικός σταθμός δίνει την ευκαιρία στο βρέφος-παιδί σας να ανεξαρτητοποιηθεί και να μάθει να προσαρμόζεται σε νέες περιστάσεις. Η προσαρμογή είναι μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της. Σε άλλα βρέφη-παιδιά γίνεται ευκολότερα και σε άλλα πιο δύσκολα.

Η συμβουλή του ειδικού: Οι περισσότεροι γονείς, θεωρούν ότι το παιδί χρειάζεται προετοιμασία προτού πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Πολύ συχνά συναντάμε γονείς οι οποίοι οι ίδιοι χρειάζονται να προετοιμαστούν ψυχολογικά και συναισθηματικά και να εμπιστευτούν τον νέο χώρο και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την φροντίδα και αγάπη του παιδιού.

Γονείς και κυρίως μητέρες, οι οποίες δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματα του αποχωρισμού και μεταδίδουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα τους, στο παιδί, καλό είναι να συμβουλευτούν έναν Ειδικό σε Αναπτυξιακό Κέντρο, προκειμένου να τους γίνει συμβουλευτική. Με αυτό τον τρόπο παιδί θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Πηγή: familylife.gr

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.
ΕΓΩ

Η κίνηση-ματ που θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς

Αν δυσκολεύεσαι να δουλέψεις, αν δε μπορείς να εστιάσεις τη σκέψη σου σε όσα πρέπει να ολοκληρώσεις, να τι μπορεί να φταίει.
STAR STYLE

H Hailey Baldwin σου δείχνει τι να φορέσεις φέτος το Φθινόπωρο

Θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της γενιάς της και όπως μπορείς να δεις, όχι άδικα.
BEAUTY TIPS

4 μαθήματα ομορφιάς από άντρες beauty bloggers

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βάφεσαι και όχι μόνο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει ο τρόπος που φιλάς

Καναδοί επιστήμονες τονίζουν ότι το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον.