Η ερώτηση της ημέρας: "Μπορεί ένα μωρό να αναγνωρίσει το στήθος της μητέρας του;" - AllYou.gr

Search

Η ερώτηση της ημέρας: "Μπορεί ένα μωρό να αναγνωρίσει το στήθος της μητέρας του;"

Οι ειδικοί μάς δίνουν την απάντηση. 

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Οκτωβρίου 2015

Όταν το νεογέννητο τοποθετηθεί πάνω στην κοιλιά της μητέρας του αμέσως μετά τη γέννησή του, είναι σε θέση να εντοπίσει το στήθος της από μόνο του και να αποφασίσει πότε θα θηλάσει για πρώτη φορά.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «Brest Crawlύ». Αλλά ποιοι είναι οι μηχανισμοί το προκαλούν;

Όλες οι αισθήσεις του νεογέννητου το βοηθούν να αναγνωρίζει το στήθος της μητέρας του, αλλά η αίσθηση με το θεμελιώδη ρόλο είναι η όσφρηση.

Η μυρωδιά της μητέρας φαίνεται να είναι το κύριο στοιχείο που προσελκύει το μωρό και το φέρνει ενστικτωδώς στο στήθος της με το οποίες συνδέεται το πρώτο του τάϊσμα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, σε όλα τα θηλαστικά, δεν είναι μόνο οι φερομόνες που απελευθερώνονται μέσω της θηλής της μητέρας και προσελκύουν το νεογέννητο, αλλά ένα σύνολο χαρακτηριστικών οσμών της μητέρας.

Σίγουρα είναι η μυρωδιά του δέρματος, η μυρωδιά από το πρωτόγαλα, αλλά πάνω απ 'όλα είναι το αμνιακό υγρό που διεγείρει το μωρό: από τη μία πλευρά, ηρεμεί και καθησυχάζει το μωρό και από την άλλη, αποτελεί ένα μοναδικό στοιχείο για την αναγνώριση της μητέρας του.

Πηγή: familylife.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!