"Πότε επιτρέπεται να βγάλω το νεογέννητο μωράκι μου βόλτα;" - AllYou.gr

Search

"Πότε επιτρέπεται να βγάλω το νεογέννητο μωράκι μου βόλτα;"

Σου δίνουμε την απάντηση!

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Οκτωβρίου 2015

Μόνο και μόνο η ιδέα ότι μπορεί το νεογέννητο μωράκι σου να βρεθεί εκτεθειμένο στο φως και στον αέρα σε τρομάζει; Ως ένα βαθμό είναι λογικό, αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε καθώς οι γιατροί είναι ξεκάθαροι πώς το μωρό σου μπορεί να απολαύσει από νωρίς τη βόλτα του, χωρίς να ανησυχείς ότι θα πάθει κάτι. 

Ειδικά στην Ελλάδα που ο χειμώνας είναι ήπιος, με ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες το χρόνο, η βόλτα έξω από το σπίτι είναι απαραίτητη. Βέβαια αν κάνει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη, είναι λογικό το μωρό να παραμείνει στο σπίτι.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, ξεκαθαρίζουν ότι το μωράκι σου δεν κινδυνεύει να αρρωστήσει από το κρύο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα μωρά, όπως και όλοι μας, αρρωσταίνουν όχι γιατί έχουν κρυώσει αλλά γιατί έχουν κολλήσει έναν ιό ή ένα μικρόβιο.

Αυτό σημαίνει ότι άτομα που είναι άρρωστα δεν θα πρέπει να έρχονται συχνά σε επαφή με το μωρό, διότι υπάρχει κίνδυνος να το κολλήσουν τον ιό ή το μικρόβιο.

Από την άλλη, αν αυτό που σε απασχολεί είναι η θρησκευτική πλευρά του πράγματος, καθώς σύμφωνα με την παράδοση το μωρό πρέπει να μείνει στο σπίτι για 40 ημέρες μέχρι να πάρει την ευχή από την εκκλησία, μπορείς αν το θέλεις να ζητήσεις από τον ιερέα στην εκκλησία της περιοχής σου να του δώσει την λεγόμενη «μισή ευχή», δηλαδή στις 20 ημέρες, αφού αυτό είναι κάτι που η εκκλησία το επιτρέπει. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!