Ξέχνα το νανούρισμα!  - AllYou.gr

Search

Ξέχνα το νανούρισμα! 

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα ποπ τραγούδια βοηθούν τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Αυγούστου 2014

Φαίνεται πως τα σημερινά μωρά ακολουθούν τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, αφού όπως αποκάλυψε νέα έρευνα προτιμούν να κοιμούνται υπό τους ήχους ποπ τραγουδιών παρά των κλασικών νανουρισμάτων.

Οι μισοί από τους 2.000 γονείς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχθηκαν ότι τραγουδούν στα παιδάκια τους μοντέρνα τραγούδια καθώς τα βοηθούν όπως λένε να χαλαρώσουν πριν κοιμηθούν, ενώ μόνο το 15% υποστήριξε ότι είναι υπέρ των παραδοσιακών παιδικών ποιημάτων και νανουρισμάτων.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι τα τραγούδια “Just the Way You Are” του Bruno Mars και “Someone Like You” από την Adele βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα κομμάτια που επιλέγουν οι σύγχρονοι γονείς για το νανούρισμα των παιδιών τους, ενώ τη δεκάδα των δημοφιλέστερων τραγουδιών συμπληρώνουν κομμάτια της Rihanna και της Emeli Sande.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι φυσιολογικό οι γονείς να επιλέγουν τέτοιου είδους τραγούδια, αφού αυτά κυριαρχούν είτε στο ραδιόφωνο είτε στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να καταλήγουν να τα τραγουδούν χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Από την πλευρά των παιδιών, το 88% διαπιστώθηκε ότι αρέσκεται στο να ακούει γενικά μουσική, με τα μισά από αυτά να προτιμούν κάποιο ποπ τραγούδι αντί για ένα παιδικό νανούρισμα. Από τη δημοσκόπηση προέκυψε, επίσης, ότι το 89% των γονέων θεωρούν σημαντικό για τα παιδιά τους να ακούνε μουσική, ενώ σε ποσοστό 83% ελπίζουν στο μέλλον να επωφεληθούν είτε ακούγοντας είτε παίζοντας μουσική.

Πηγή: www.infokids.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!