"Να δώσω ή όχι μέλι στο μωρό μου;" - AllYou.gr

Search

"Να δώσω ή όχι μέλι στο μωρό μου;"

Με προσοχή!

> ΠΑΙΔΙ ::
30 Οκτωβρίου 2015

Το μέλι είναι πεντανόστιμο και σίγουρα θα αρέσει στο παιδί σου. Όπως είναι, όμως, γνωστό, είναι πιθανό να προκαλέσει διάφορες αλλεργίες, αλλά εκτός από αυτό οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ίσως ευθύνεται και για άλλα - σοβαρά - θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν στο μικρό σου. 

Κάποιες μαμάδες συνηθίζουν να βάζουν μέλι στην πιπίλα του μωρού για να την «κρατάει» και να μην τη φτύνει. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να μάθεις πώς το μέλι περιέχει βακτήρια που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ένα βρέφος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι αν κάποιος εντάξει στη διατροφή του μωρού το μέλι. Τα μωρά έχουν χαμηλή ανοσία, και μπορεί να προσλάβουν μολυσματικές ασθένειες εύκολα. 

Το μέλι κάνει «καλό» σε θέματα υγείας, ομορφιάς κλπ, μόνο στους ενήλικες. Για τα μωρά, η κατανάλωση του μελιού μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες και βακτηριακές λοιμώξεις που είναι δυνητικά θανατηφόρές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές σε θέματα υγείας, το μέλι δεν είναι καλό για τα μωρά. Είτε αραιωμένο είτε μη αραιωμένο μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και ασθένειες. Αν το παιδί σου δεν έχει κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του, απλά απέφυγε να του δώσεις μέλι.

Το μέλι περιέχει σπόρους Clostridium Botulinum, βακτήρια που προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσουν μία ασθένεια που ονομάζεται αλλαντίαση, μία παραλυτική ασθένεια που οφείλεται στη δράση μίας νευροτοξίνης που παράγεται μετά την αποίκιση των παραπάνω βακτηρίων στο έντερο του βρέφους. Αυτές οι τοξίνες επηρεάζουν τη νευρική και μυική λειτουργία σε ένα βρέφος, επηρεάζοντας την ικανότητα να κουνηθεί, να καταπιεί ή ακόμα και να αναπνεύσει. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!