"Πότε πρέπει το παιδί μου να σταματήσει να κοιμάται μεσημέρι;" - AllYou.gr

Search

"Πότε πρέπει το παιδί μου να σταματήσει να κοιμάται μεσημέρι;"

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει όριο ηλικίας ΚΑΙ σε αυτό...

> ΠΑΙΔΙ ::
06 Νοεμβρίου 2015

Σύμφωνα με τελευταία μελέτη, ο μεσημεριανός ύπνος πέρα ​​από την ηλικία των δύο ετών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στον νυχτερινό ύπνο του παιδιού σου. Κι αυτό γιατί, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι «περιττός» μετά από επανεξέταση περισσοτέρων από 25 μελετών που έγιναν παγκοσμίως σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας λένε ότι είναι ευρέως αποδεκτό στα πλαίσια του τομέα παιδικής φροντίδας ο ύπνος να συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά σύμφωνα με την έρευνα, ο μεσημεριανός ύπνος δυσκολεύει τα παιδιά στον νυχτερινό τους ύπνο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Archives BMJ, έδειξε επίσης ότι ο κακός ύπνος -μεταξύ άλλων- συμβάλει στην παχυσαρκία και τα ατυχήματα.

«Οι γονείς συχνά λένε ότι τα παιδιά τους χρειάζονται τον μεσημεριανό ύπνο, καθώς είναι κουρασμένα, κατά βάθος όμως, ο μόνος λόγος που βάζουν τα μεγαλύτερα παιδιά για ύπνο είναι για να έχουν και οι ίδιοι μερικές ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους», διαπιστώνουν οι ειδικοί.

Οι γονείς, λοιπόν, που έχουν παιδιά άνω των 3 ετών θα πρέπει να επανεξετάσουν τους λόγους για τους οποίους βάζουν τα παιδιά να κοιμούνται το μεσημέρι. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!