Μπορεί ο κακός ύπνος του παιδιού να επηρεάσει τους βαθμούς του στο σχολείο; - AllYou.gr

Search

Μπορεί ο κακός ύπνος του παιδιού να επηρεάσει τους βαθμούς του στο σχολείο;

Αμέ!

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Νοεμβρίου 2015

Οι αναπνευστικές δυσκολίες, όπως το ροχαλητό και η υπνική άπνοια, φαίνεται να επιδρούν αρνητικά στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που ροχαλίζουν, που παρουσιάζουν επεισόδια υπνικής άπνοιας ή γενικώς εκδηλώνουν αναπνευστικές διαταραχές στον ύπνο τους, παίρνουν συνήθως χαμηλότερους βαθμούς στο σχολείο, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν ροχαλίζουν ή δεν αντιμετωπίζουν άλλα παρεμφερή αναπνευστικά προβλήματα τις νύχτες.

Οι μελετητές του Πανεπιστημίου του Οτάγκο αξιολόγησαν στοιχεία από 16 παλαιότερες έρευνες σε 12 χώρες. Κάθε έρευνα αφορούσε -κατά μέσο όρο- σε 550 παιδιά, ηλικίας 5 έως 17 ετών. Η νέα μελέτη συσχέτισε τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο με τις βαθμολογίες των μαθητών.

Συνολικά, οι βαθμοί των παιδιών που ροχάλιζαν ή είχαν υπνική άπνοια ήταν κατά 12% χαμηλότεροι, σε σχέση με τους βαθμούς των συνομηλίκων τους χωρίς αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στα μαθηματικά το ποσοστό ήταν ακόμα υψηλότερο απ' ότι στα λεγόμενα γλωσσικά μαθήματα, αγγίζοντας το 13,1%.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!