Τα υιοθετημένα παιδιά έχουν υψηλότερο I.Q. (;) - AllYou.gr

Search

Τα υιοθετημένα παιδιά έχουν υψηλότερο I.Q. (;)

Οι ειδικοί εξηγούν το γιατί! 

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Νοεμβρίου 2015

Μία νέα αμερικανοσουηδική επιστημονική μελέτη ρίχνει στο τραπέζι ένα στοιχείο που μας εξέπληξε. Μπορεί να ακούγεται τελείως αφύσικο (ακόμη και υπερβολικό), όμως οι επιστήμονες που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζουν πως τα παιδιά που είναι υιοθετημένα έχουν κατά μέσο όρο υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που μεγαλώνουν με τους βιολογικούς τους γονείς. 

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για δύο μεγάλες ομάδες αδελφών. Όλοι οι νέοι είχαν κάνει τεστ νοημοσύνης σε ηλικία 18 έως 20 ετών, στο πλαίσιο της κατάταξής τους στο στρατό.

Όπως διαπιστώθηκε, οι υιοθετημένοι εμφάνισαν μέση επίδοση σχεδόν 97, έναντι μέσου IQ 92 όσων είχαν ανατραφεί από τους βιολογικούς γονείς τους. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι το να είναι κανείς υιοθετημένος, σχετίζεται με μια αύξηση κατά 4-5 μονάδες στον δείκτη νοημοσύνης.

Η βελτίωση αυτή δεν θεωρείται αμελητέα, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 10% περίπου στις νοητικές ικανότητες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η κύρια αιτία γι' αυτό το πλεονέκτημα φαίνεται να είναι το ανώτερο μορφωτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των θετών γονιών, κάτι που στη συνέχεια έχει θετική επίδραση και στο υιοθετημένο παιδί.

Μάλιστα, οι ειδικοί καταλήγουν πως όσο πιο μορφωμένοι είναι οι γονείς που έχουν κάνει την υιοθεσία τόσο μεγαλύτερο είναι το πλεονέκτημα για το υιοθετημένο παιδί.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!