Σ' ΑΥΤΕΣ τις χώρες του κόσμου θα βρεις τα πιο... μελετηρά παιδιά - AllYou.gr

Search

Σ' ΑΥΤΕΣ τις χώρες του κόσμου θα βρεις τα πιο... μελετηρά παιδιά

Κάποια παιδιά διαβάζουν περισσότερο από άλλα!

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Νοεμβρίου 2015

Αν το παιδί σου γκρινιάζει ότι το βάζεις με τις ώρες να διαβάζει ή δυσανασχετεί κάθε φορά που έρχεται η ώρα της καθημερινής μελέτης, έχουμε τη λύση στο πρόβλημα σου. 

Μπορείς να του δείξεις την παρακάτω έρευνα, εξηγώντας του ότι σε άλλες χώρες του κόσμου οι συνθήκες του σχολικού διαβάσματος (του λεγόμενου "homework" που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι) είναι πολύ πιο σκληρές απ' ότι στην Ελλάδα

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη μελέτη τα δεκαπεντάχρονα παιδιά στην Ιταλία διαβάζουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 9 ώρες την εβδομάδα στο σπίτι τους, ποσοστό που τα κατατάσσει στην πρώτη θέση της έρευνας.

Δεύτερα στη σειρά έρχονται τα παιδιά των Ιρλανδών, με πάνω από 7 ώρες μελέτης κάθε εβδομάδα και τρίτα έρχονται τα παιδιά των Πολωνών, που μένουν σπίτι και διαβάζουν περίπου 6,6 ώρες την εβδομάδα.

Στη Νότια Κορέα και τη Φιλανδία, φαίνεται πώς τα παιδιά δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να παραπονεθούν στους γονείς τους για τις ώρες μελέτης, μιας και κατά μέσο όρο, 2-3 ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές.

Στην Ελλάδα, πάντως, βρισκόμαστε κάπου στη μέση, με 5 περίπου ώρες μελέτης σε εβδομαδιαία βάση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!