Μανούλες, το νου σας: Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει για λίγο κάνει καλό - AllYou.gr

Search

Μανούλες, το νου σας: Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει για λίγο κάνει καλό

Τo κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο!

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Νοεμβρίου 2015

Tα μωρά δεν έρχονται στο σπίτι με οδηγίες χρήσεις και σίγουρα για κάθε νέα μαμά το να ακούει το μικρό της κλαίει (πόσο μάλλον όταν κλαίει γοερά) είναι ένας πολύ καλός λόγος για να τιναχθεί από τον καναπέ, το κρεβάτι ή την καρέκλα και να τρέξει να δει αν έχει πάθει κάτι. 

Τώρα όμως οι επιστήμονες σε καθυσηχάζουν, υποστηρίζοντας ότι το να αφήνεις καμία φορά το μωρό σου να κλαίει για λίγο, πριν πας κοντά, μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην μετέπειτα ψυχολογία του

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές λένε πως οι γονείς θα πρέπει να εφαρμόζουν την τεχνική του ελεγχόμενου κλάματος τα βράδια. Σύμφωνα με αυτήν, οι γονείς πρέπει να περιμένουν επί συγκεκριμένη ώρα πριν πάρουν αγκαλιά το μωρό τους.

Ειδικότερα, το πρώτο βράδυ που θα ξυπνήσει το μωρό κλαίγοντας, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 2 με 3 λεπτά και μετά να το πάρουν αγκαλιά τους. Το δεύτερο βράδυ πρέπει να περιμένουν 5 λεπτά, το τρίτο 10 και ούτως καθ' εξής, έως ότου μάθει το μωρό να κοιμάται, δίχως να το παρηγορούμε εμείς.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το να αφήνουμε το μωρό να κλάψει για λίγο, δεν βλάπτει την ψυχική υγεία του, ούτε προκαλεί μακροπρόθεσμα προβλήματα συμπεριφοράς. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι τα ευρήματά τους προέρχονται από μωρά ηλικίας 7 μηνών και άνω. Επίσης, διευκρινίστηκε ότι οι γονείς δεν πρέπει να κλείσουν την πόρτα τους και να αφήσουν το μωρό να κλαίει όλη νύχτα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!