Μόλις έγινες μητέρα και σκέφτεσαι να σταματήσεις τη δουλειά; Ξανασκέψου το! - AllYou.gr

Search

Μόλις έγινες μητέρα και σκέφτεσαι να σταματήσεις τη δουλειά; Ξανασκέψου το!

Θα βλάψεις το επαγγελματικό μέλλον του παιδιού σου... 

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι λίγες οι εργαζόμενες μητέρες που αισθάνονται τύψεις κάθε φορά που πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τα παιδιά τους. Όσο πιο μικρό ηλικιακά το παιδί τόσο μεγαλύτερες οι τύψεις. 

Τώρα, όμως, μία νέα μεγάλη έρευνα με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου του Harvard, συλλέγει στοιχεία από 24 χώρες και επιβεβαιώνει πως οι εργαζόμενες μητέρες επηρεάζουν θετικά τη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στον Guardian, αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενες μητέρες πιστεύουν πως τα παιδιά τους θα επηρεαστούν αρνητικά λόγω της απουσίας τους από το σπίτι, συμβαίνει μάλλον το αντίθετο, καθώς τα παιδιά τους μελλοντικά μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα την επαγγελματική τους πορεία χάρη στο επιτυχημένο πρότυπο της μητέρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε πως κατά μέσο όρο οι κόρες εργαζόμενων γυναικών έχουν 4% υψηλότερες απολαβές από τα κορίτσια τα οποία μεγάλωσαν με τις μητέρες στο σπίτι τους. Έχουν, επίσης, πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλάβουν διοικητικές θέσεις. Ειδικότερα, μία στις τρεις κόρες εργαζόμενων μαμάδων απέκτησε θέση υψηλής ευθύνης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην άλλη κατηγορία ήταν μόλις 25%.

Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι τα παιδιά εργαζόμενων γυναικών έχουν πιο φιλελεύθερες απόψεις και πως οι γιοι εργαζόμενων μητέρων αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στην ανατροφή των παιδιών και το νοικοκυριό.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

16 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις στο παιδικό φαγητό

Αν το "φάε, φάε" έχει γίνει ρουτίνα, πρέπει να πατήσεις φρένο.
FASHION NEWS

H Emma Stone κλέβει τις εντυπώσεις στο εξώφυλλο της Vogue

Η γνωστή ηθοποιός εμφανώς αλλαγμένη στο εξώφυλλο του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας!
DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!