4 δραστηριότητες που θα κάνουν το παιδί σου να περάσει ΤΕΛΕΙΑ στο σπίτι - AllYou.gr

Search

4 δραστηριότητες που θα κάνουν το παιδί σου να περάσει ΤΕΛΕΙΑ στο σπίτι

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε...

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Νοεμβρίου 2015

Τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, τις περνούν στο σπίτι και προσπαθούν να βρουν ευχάριστους τρόπους για να περάσουν τον χρόνο τους.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από εκτόνωση και αναζητούν την κίνηση, ακόμα και σε μέρη όπου δεν είναι εφικτό να γίνει, όπως είναι οι εσωτερικοί χώροι.

Έτσι αυτόματα όταν «κλείνονται» στο σπίτι, μετατρέπονται σε «ωρολογιακές βόμβες», που από στιγμή σε στιγμή ετοιμάζονται να εκραγούν!

Οι γονείς αντίστοιχα δυσκολεύονται να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών τους και ένα συχνό ερώτημα που θέτουν, είναι πως θα καταφέρουν να τα απασχολούν δημιουργικά, να εκτονώνονται και ταυτόχρονα μέσα από δραστηριότητες να τους ενισχύουν την προσοχή.

Οι 4 δραστηριότητες που ενισχύουν την συγκέντρωση και την προσοχή των παιδιών και εξασκούν τις κινητικές τους ικανότητες είναι:

1. Χρησιμοποιήστε τα χέρια!

Οι χειρωνακτικές εργασίες είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα για τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε πλαστελίνες για να φτιάξετε διάφορα σχήματα, δώστε του μπλοκ ζωγραφικής να σχεδιάσει και ένα ψαλιδάκι για να τα κόψει. Φτιάξτε βραχιολάκια δίνοντας τους ένα κορδονάκι και χάντρες για να τις περάσει. Επίσης, μπορείτε να τους δώσετε να ασχοληθούν με τουβλάκια ή ακόμα και με το μαγείρεμα, να πλάσουν τη ζύμη κλπ.

2. Φτιάξτε το δικό σας γυμναστήριο!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα και ελεύθερος χώρος! Ξαπλώστε κάτω μαζί τους και δείξτε τους μερικές απλές αλλά ευχάριστες ασκησούλες όπως ποδήλατο, πόδια ψηλά κλπ.

3. Χορέψτε!

Βάλτε δυνατά την αγαπημένη του μουσική και χορέψτε μαζί με το παιδί σας! Οριοθετήστε έναν χώρο, ως πίστα, και αφήστε το να κινηθεί σύμφωνα με τους ρυθμούς της μουσικής. Μια καταπληκτική δραστηριότητα που ενισχύει τη θετική διάθεση αλλά και εκτονώνει τους μικρούς μας φίλους.

4. Παιχνίδια οπτικοκινητικού συντονισμού!

Δοκιμάστε παιχνίδια με πετάγματα και πιασίματα μπάλας. Σταθείτε σε σχετικά μικρή απόσταση από το παιδί σας, πετάξτε του μία μικρή μπάλα και ζητήστε να σας την πετάξει πίσω. Μία διασκεδαστική δραστηριότητα που εμπλέκει τον εγκέφαλο και το σώμα να εργαστούν από κοινού.

Η συμβουλή του ειδικού: Η κίνηση αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης αλλά και την παραγωγικότητα των παιδιών. Είναι σημαντικό, οι γονείς, να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά τους και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες να ενισχύουν την συγκέντρωση προσοχής τους.

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να μείνει συγκεντρωμένο και χάνει πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του για μία δραστηριότητα, τότε είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε ένα Αναπτυξιακό Κέντρο για αξιολόγηση.

Πηγή: familylife.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!