Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

ΕΤΣΙ θα καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση του παιδιού σου

Με τον πιο απλό τρόπο!



Καθημερινά τα παιδιά, είτε στο σχολείο είτε μέσα στο περιβάλλον το οποίο μεγαλώνουν, έρχονται αντιμέτωπα με διαφορετικές προκλήσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς βοηθούν το παιδί να τις αντιμετωπίζει, παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν θα έχουν θετική εξέλιξη.

Οι γονείς, συχνά, εκφράζουν παράπονα για τις αδυναμίες των παιδιών τους, π.χ. φοβάται το σκοτάδι, δεν αντιδράει όταν του μιλάνε άσχημα στο σχολείο κλπ.

Πότε ξεκινά να χτίζεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών;

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι το οποίο χτίζεται σιγά σιγά σταδιακά και ξεκινά από πράγματα που μπορώ να κάνω εγώ για τον εαυτό μου και ολοκληρώνεται με το περιβάλλον και το σύνολο. Στην ηλικία μεταξύ δύο με τριών ετών, τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν συνείδηση της ατομικότητας τους και κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους, οι περισσότεροι γονείς, προσπαθούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του παιδιού τους.

Πώς μπορούν οι γονείς, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού τους:

Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία του παιδιού σας! Στην ηλικία των 3 ετών τα παιδιά είναι ικανά να γδύνονται, να ξεντύνονται αλλά και να τρώνε μόνα τους. Αποφύγετε να τα κάνετε εσείς, αντί για εκείνα, προκειμένου να γλυτώσετε χρόνο, γιατί με αυτό τον τρόπο μειώνετε στο παιδί σας την διάθεση να αυτενεργήσει, που σε αυτή την ηλικία είναι πολύ έντονη. Τα παιδιά ζητάνε να ντυθούν μόνα τους ή να φάνε και εμείς πολλές φορές δεν τα αφήνουμε προκειμένου να μη λερώσουν τον χώρο ή να μη μας καθυστερήσουν. Διαθέστε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας, κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθοδηγήστε και ενθαρρύνετε να κάνει πράγματα μόνο του. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσει ικανό ότι μπορεί να κάνει πράγματα για τον εαυτό του.

Πηγή: familyife.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων