Οι σκύλοι ΕΙΝΑΙ το Νο1 φάρμακο κατά του αυτισμού - AllYou.gr

Search

Οι σκύλοι ΕΙΝΑΙ το Νο1 φάρμακο κατά του αυτισμού

Μία νέα έρευνα εξηγεί το γιατί! 

> ΠΑΙΔΙ ::
30 Νοεμβρίου 2015

Πολλές είναι οι περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν πρέπει να πάρουν ένα σκύλο ή όχι, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχει παιδί με αυτισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, η επαφή με ένα σκύλο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για ένα παιδί με αυτισμό.

Ανάμεσα στα οφέλη για τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος περιλαμβάνεται η συντροφικότητα, η ανακούφιση από το στρες και η εκμάθηση της υπευθυνότητας.

«Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, συχνά δυσκολεύονται στην επικοινωνία με άλλους, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να αναπτύξουν φιλίες. Μπορούν, όμως, να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την αλληλεπίδρασή τους με σκυλιά, τα οποία προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα άνευ όρων», εξηγούν οι επιστήμονες. 

Κάτι, ωστόσο, που οι γονείς θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους είναι οι ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και οι ευαισθησίες τους, όταν επιλέγουν σκύλο. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί με αυτισμό έχει ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η απόκτηση ενός σκύλου που γαβγίζει πολύ, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Τέλος, αν και η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην απόκτηση σκύλου, διευκρινίζεται ότι ίσως και άλλα κατοικίδια να αποδειχτούν καταλληλότερα, ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!