Ακόμα και το άγχος είναι... κληρονομικό - AllYou.gr

Search

Ακόμα και το άγχος είναι... κληρονομικό

ΕΤΣΙ το μεταφέρεις στο παιδί σου!

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Δεκεμβρίου 2015

Το άγχος μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά, πέρα και πάνω από τους γενετικούς δεσμούς που τις συνδέουν, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Παρότι οι ειδικοί γνώριζαν εδώ και καιρό ότι το άγχος «τρέχει» μέσα στα γονίδια, μία νέα έρευνα που έγινε σε δίδυμους, έδειξε ότι η στάση των υπερπροστατευτικών γονέων επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Στην έρευνα, συμμετείχαν γονείς που είχαν πανομοιότυπο και μη πανομοιότυπο δίδυμο αδερφό, κάτι που επέτρεψε στους επιστήμονες να διαχωρίσουν τις επιδράσεις στο άγχος των παιδιών, που ασκούνταν από τα γονίδια της οικογένειας και την ανατροφή τους.

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του πανεπιστημίου King's College στο Λονδίνο και σύμφωνα με τους ίδιους τους μελετητές: «Πρόκειται για μια έρευνα-ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη που καθορίζει με σαφήνεια την πρώιμη μετάδοση των συμπτωμάτων άγχους από τους γονείς στα παιδιά, όχι μέσω του κοινού τους γενετικού υπόβαθρου, αλλά από τον τρόπο με τον οποίοι οι αγχώδεις γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους».

Οι διαταραχές άγχους είναι κοινό φαινόμενο, με μία στις τρεις πιθανότητες να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, ενώ τείνουν να ξεκινούν σχετικά νωρίς κοντά στην ηλικία των 11 ετών

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!