Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

ΑΥΤΟΣ είναι ένας ακόμα λόγος για να είσαι προσεκτική στο τιμόνι

Η οδηγική σου συμπεριφορά επηρεάζει το παιδί σου! 



Μπορεί εμείς να ξέρουμε πως οι γονείς είναι αυτοί που γκρινιάζουν στα παιδιά τους, όταν παίρνουν τελικά το δίπλωμα οδήγησης, για τις επιδόσεις τους στο τιμόνι και για το αν είναι ή όχι αρκετά προσεκτικά στον δρόμο, να που όμως, καμιά φορά, συμβαίνει και το ανάποδο.

Γιατί μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από γνωστή εταιρία ελαστικών, ρώτησε 1.000 παιδιά ηλικίας 4 έως 16 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης αν είναι ικανοποιημένα από τον τρόπο που οδηγούν οι γονείς τους. Τα αποτέλεσμα μάλλον θα κάνουν τη μαμά και τον μπαμπά να νιώσουν λιγάκι... άβολα. 

Κι αυτό γιατί το 40% των παιδιών δήλωσε πως αναστατώνεται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει. Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των παιδιών παραδέχονται ότι οι γονείς τους οδηγούν πολύ «επιθετικά». Τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο «υπεύθυνος ενήλικας» στο τιμόνι μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε, παρά την σχετική πολύ αυστηρή απαγόρευση.

Ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη ζητήσει από τους «μεγάλους» να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, έστω και αν το 14% από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι αυτοί αδιαφορούν. Την ίδια στιγμή, το 23% των παιδιών δήλωσε ότι έχει βρεθεί σε ατύχημα, με υπεύθυνο οδηγό τους γονείς τους.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής