ΑΥΤΟΣ είναι ένας ακόμα λόγος για να είσαι προσεκτική στο τιμόνι - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ένας ακόμα λόγος για να είσαι προσεκτική στο τιμόνι

Η οδηγική σου συμπεριφορά επηρεάζει το παιδί σου! 

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Δεκεμβρίου 2015

Μπορεί εμείς να ξέρουμε πως οι γονείς είναι αυτοί που γκρινιάζουν στα παιδιά τους, όταν παίρνουν τελικά το δίπλωμα οδήγησης, για τις επιδόσεις τους στο τιμόνι και για το αν είναι ή όχι αρκετά προσεκτικά στον δρόμο, να που όμως, καμιά φορά, συμβαίνει και το ανάποδο.

Γιατί μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από γνωστή εταιρία ελαστικών, ρώτησε 1.000 παιδιά ηλικίας 4 έως 16 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης αν είναι ικανοποιημένα από τον τρόπο που οδηγούν οι γονείς τους. Τα αποτέλεσμα μάλλον θα κάνουν τη μαμά και τον μπαμπά να νιώσουν λιγάκι... άβολα. 

Κι αυτό γιατί το 40% των παιδιών δήλωσε πως αναστατώνεται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει. Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των παιδιών παραδέχονται ότι οι γονείς τους οδηγούν πολύ «επιθετικά». Τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο «υπεύθυνος ενήλικας» στο τιμόνι μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε, παρά την σχετική πολύ αυστηρή απαγόρευση.

Ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη ζητήσει από τους «μεγάλους» να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, έστω και αν το 14% από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι αυτοί αδιαφορούν. Την ίδια στιγμή, το 23% των παιδιών δήλωσε ότι έχει βρεθεί σε ατύχημα, με υπεύθυνο οδηγό τους γονείς τους.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.
×