ΑΥΤΟΣ είναι ένας ακόμα λόγος για να είσαι προσεκτική στο τιμόνι - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ένας ακόμα λόγος για να είσαι προσεκτική στο τιμόνι

Η οδηγική σου συμπεριφορά επηρεάζει το παιδί σου! 

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Δεκεμβρίου 2015

Μπορεί εμείς να ξέρουμε πως οι γονείς είναι αυτοί που γκρινιάζουν στα παιδιά τους, όταν παίρνουν τελικά το δίπλωμα οδήγησης, για τις επιδόσεις τους στο τιμόνι και για το αν είναι ή όχι αρκετά προσεκτικά στον δρόμο, να που όμως, καμιά φορά, συμβαίνει και το ανάποδο.

Γιατί μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από γνωστή εταιρία ελαστικών, ρώτησε 1.000 παιδιά ηλικίας 4 έως 16 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης αν είναι ικανοποιημένα από τον τρόπο που οδηγούν οι γονείς τους. Τα αποτέλεσμα μάλλον θα κάνουν τη μαμά και τον μπαμπά να νιώσουν λιγάκι... άβολα. 

Κι αυτό γιατί το 40% των παιδιών δήλωσε πως αναστατώνεται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει. Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των παιδιών παραδέχονται ότι οι γονείς τους οδηγούν πολύ «επιθετικά». Τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο «υπεύθυνος ενήλικας» στο τιμόνι μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε, παρά την σχετική πολύ αυστηρή απαγόρευση.

Ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη ζητήσει από τους «μεγάλους» να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, έστω και αν το 14% από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι αυτοί αδιαφορούν. Την ίδια στιγμή, το 23% των παιδιών δήλωσε ότι έχει βρεθεί σε ατύχημα, με υπεύθυνο οδηγό τους γονείς τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!