ΑΥΤΗ είναι η καλύτερη ασπίδα ενάντια στον παιδικό εκφοβισμό - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η καλύτερη ασπίδα ενάντια στον παιδικό εκφοβισμό

Στάσου πλάι του...

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Δεκεμβρίου 2015

Πολύ συχνά τα παιδιά, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο σχολείο τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να το κρύψουν από τους γονείς τους, είτε πιστεύοντας ότι είναι σε θέση να το λύσουν μόνα τους, είτε γιατί δεν θέλουν να τους στενοχωρήσουν. 

Μία νέα έρευνα όμως που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Pediatrics έρχεται να τονίσει για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογενειακή στήριξη στην ψυχική υγεία των παιδιών όταν αυτά έρχονται αντιμέτωπα με τον εκφοβισμό. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα η στήριξη των γονιών και οι οικογενειακές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα ένα γεύμα, είναι αρκετά για να εξουδετερώσουν τον αντίκτυπο του εκφοβισμού (ή αλλιώς bullying).

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 20.000 παιδιά εφηβικής ηλικίας και εξέτασαν κατά πόσο οι οικογενειακές δραστηριότητες αμβλύνουν τις επιδράσεις των εμπειριών εκφοβισμού.

Διαπίστωσαν ότι για τα παιδιά που έτρωγαν συστηματικά με τους γονείς τους, οι επιδράσεις του εκφοβισμού ήταν πιο ήπιες. Ο λόγος είναι ότι η κοινωνική υποστήριξη και η επικοινωνία που παρέχονται στο οικογενειακό περιβάλλον προλαμβάνουν την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Η σχετική μελέτη αναφέρει επίσης πως οι οικογενειακές επαφές κάθε είδους, όπως οι μετακινήσεις από και προς το σχολείο, μπορεί να έχουν την ίδια θετική επίδραση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!