Κι όμως! Tα videogames κάνουν τα παιδιά πιο κοινωνικά - AllYou.gr

Search

Κι όμως! videogames κάνουν τα παιδιά πιο κοινωνικά

Πάντα με μέτρο!

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Δεκεμβρίου 2015

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστηρίζουν πως η ενασχόληση των παιδιών με τα videogames, για συγκεκριμένο χρόνο σε καθημερινή βάση, μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους αλλά και να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κοινωνικών επαφών. 

Οι ειδικοί συνέταξαν ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα «Πόσο ικανοποιημένος είσαι από τη ζωή σου» και «Πόσο καλές είναι οι σχέσεις σου με άτομα της ίδιας ηλικίας».

Αναλύοντας τις απαντήσεις που έδωσαν τα παιδιά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνα τα παιδιά που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, ήταν πιο ικανοποιημένα από την ζωή τους και επέδειξαν αυξημένα επίπεδα θετικών κοινωνικών δραστηριοτήτων, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έπαιζαν καθόλου βιντεοπαιχνίδια ή που έπαιζαν για πολλές ώρες την ημέρα.

Επίσης, τα παιδιά που ασχολούνται -λίγη ώρα- με βιντεοπαιχνίδια έχουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα και παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα υπερ-δραστηριότητας.

Τα παιδιά που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλους αυτούς τους τομείς ήταν εκείνα που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!