Αν το παιδί σου έχει εφιάλτες, ΙΣΩΣ πρέπει να ανησυχείς - AllYou.gr

Search

Αν το παιδί σου έχει εφιάλτες, ΙΣΩΣ πρέπει να ανησυχείς

Διάβασε τη γνώμη της επιστήμης. 

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Ιανουαρίου 2016

Σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Warwick, όταν ένα παιδί έχει εφιάλτες, μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολικό του περιβάλλον.

Οι εφιάλτες είναι αρκετά κοινοί στα παιδιά, ενώ ακραίες περιπτώσεις τρόμου κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφονται στο 10% των περιπτώσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν οποιοδήποτε από τα δύο συμβαίνει στο παιδί και μάλιστα για εκτεταμένη χρονική περίοδο, αυτό υποδεικνύει ότι το παιδί έχει πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολικό του περιβάλλον του μία ή περισσότερες φορές. 

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από συνεντεύξεις που έγιναν σε 6.438 παιδιά ηλικίας 8 και 10 ετών. Αργότερα, σε ηλικία 12 -πλέον- ετών, τα ίδια παιδιά ρωτήθηκαν σχετικά με το αν έχουν εφιάλτες ή/και υπνοβατούν τη νύχτα.

Διαπιστώθηκε ότι 1 στα 4 παιδιά ηλικίας 12 ετών είχε εφιάλτες, σχεδόν 1 στα 10 βίωνε καταστάσεις τρόμου τη νύχτα και περίπου το 12% των παιδιών παραδέχτηκε ότι υπνοβατεί. Συνολικά 1 στα 3 παιδιά είπε ότι έχει κάποιο από αυτά τα προβλήματα στον ύπνο.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!