Κι όμως: Η οικονομική κρίση "βελτιώνει" το χαρακτήρα των παιδιών - AllYou.gr

Search

Κι όμως: Η οικονομική κρίση "βελτιώνει" το χαρακτήρα των παιδιών

Δες πώς μπορεί να τα βοηθήσει!

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Ιανουαρίου 2016

Όσα παιδιά μεγαλώνουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, είναι πιο πιθανό να έχουν γίνει λιγότερο εγωκεντρικοί ενήλικοι, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους, που είχαν την τύχη να γνωρίσουν ένα ανέμελο και εύκολο ξεκίνημα στη ζωή τους.


Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας έρευνας Αμερικανών ψυχολόγων, που υποστηρίζουν ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ένα είδος «φάρμακου» κατά του ναρκισσισμού της εφηβείας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα ευρήματα τριών προηγούμενων ερευνών που συνολικά αφορούσαν σε περίπου 35.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν μεταξύ 1930 και 1994.

Το βασικό «μήνυμα» είναι ότι όσοι νέοι ενηλικιώθηκαν στη διάρκεια κάποιας οικονομικής κρίσης, περιστρέφονται συνήθως λιγότερο γύρω από τον εαυτό τους.

Το επίπεδο της ανεργίας σε μια χώρα, κατά την εφηβεία, αφήνει το δικό του «αποτύπωμα» στην προσωπικότητα κάποιου μετά την ενηλικίωσή του. Αυτή η επίδραση έχει και τη θετική όψη της από ψυχολογικής πλευρά, καθώς οι νέοι αυτοί παύουν να νιώθουν μοναδικοί και ξεχωριστοί.

Αντίθετα, όσοι μεγαλώνοντας συνήθισαν στην ιδέα ότι τα πράγματα είναι πάντα εύκολα, έγιναν νάρκισσοι.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!