17 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή... μπλουμ - AllYou.gr

Search

17 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή... μπλουμ

Όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις για το μπάνιο του μωρού σου!

> ΠΑΙΔΙ ::
13 Ιανουαρίου 2016

Η καθαριότητα είναι σημαντική στη φροντίδα του μωρού. Παρακάτω θα βρεις 15 + 1 πολύτιμες συμβουλές για να πλύνεις το μωράκι σου με μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και πάνω απ' όλα ασφάλεια. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1. Κάντε του μπάνιο κάθε μέρα, κατά προτίμηση την ίδια ώρα.

2. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο έχει σταθερή θερμοκρασία, τουλάχιστον 20°C.

3. Αν έχετε ήδη μπανάκι για μωρά, χρησιμοποιήστε το. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη που θα την έχετε μόνο για το μωρό.

4. Βάλτε τη λεκάνη ή το μπανάκι πάνω σε μια μεγάλη σταθερή επιφάνεια, έτσι ώστε να έχετε χώρο δίπλα για να ακουμπήσετε το μωρό και τα πράγματα που θα χρειαστείτε.

5. Βάλτε νερό στο μπανάκι ή τη λεκάνη. Πρώτα κρύο και μετά ζεστό.

6. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία με τον αγκώνα σας.

7. Χρησιμοποιήστε ειδικό σαμπουάν μπάνιου για μωρά. Δεν καθαρίζει μόνο, αλλά προστατεύει το δέρμα.

8. Γδύστε το μωρό και τυλίξτε το καλά σε μια ζεστή πετσέτα. Κρατήστε την πάνα μέχρι την τελευταία στιγμή για αυτονόητους λόγους.

9. Περάστε τον αριστερό σας καρπό (αν είστε δεξιόχειρες) κάτω από το σβέρκο του, κρατώντας με τα δάχτυλα τον αριστερό του αγκώνα. Βάλτε το άλλο χέρι κάτω από τα πόδια του, σηκώστε το ήρεμα και ακουμπήστε το μέσα στο μπάνιο.

10. Κρατήστε το κεφαλάκι του μωρού με την παλάμη σας. Βρέξτε το ειδικό πανάκι με νερό και πλύνετε πρώτα το πρόσωπο και το λαιμό του.

11. Με πιο βρεγμένο το πανάκι, πλύντε το κεφαλάκι του. Μην φοβάστε να πλύνετε την κορυφή του κεφαλιού, εκεί που είναι μαλακό.

12. Κρατήστε το καθισμένο στο μπανάκι (ή στη λεκάνη) και με τη δεξιά παλάμη σας ρίχνετε νερό στο κορμί του, στις μασχάλες, ανάμεσα στα πόδια.

13. Πλύντε με πολύ νερό τα γεννητικά του όργανα. Αν είναι κορίτσι, φροντίστε η ροή του νερού να είναι από μπρος προς τα πίσω. Αν το μωρό είναι ευχαριστημένο μέσα στο νερό, μπορείτε να το αφήσετε 5-10 λεπτά. Αν είναι ανήσυχο και κλαίει, βγάλτε το το συντομότερο.

14. Σκουπίστε το ταμποναριστά με ζεστή πετσέτα.

15. Τώρα ξετυλίξτε το μωρό, βγάλτε την πάνα και ντύστε το.

16. Μην χρησιμοποιείτε τις πετσέτες του μωρού για άλλα άτομα της οικογένειας.

17. Πλένετε τα ρούχα που χρησιμοποιείτε (ζιπουνάκια, πετσέτες, μπουρνούζια κ.λπ.) όσο πιο συχνά γίνεται. Διαλέξτε απορρυπαντικό ειδικό για μωρά, δερματολογικά ελεγμένο και βάλτε το πλυντήριο σε πρόγραμμα με καλό ξέβγαλμα.

Πηγή: familylife.gr

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!