ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο παράδοξος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην παιδική παχυσαρκία - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο παράδοξος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην παιδική παχυσαρκία

Μία νέα έρευνα με ανησυχητικό αποτέλεσμα...

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Ιανουαρίου 2016

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια δείχνει ότι ο λεκτικός εκφοβισμός απέναντι στα κορίτσια, με τη μορφή αρνητικών και επιθετικών σχολίων για την εμφάνιση και το βάρος τους, μπορεί να συμβάλει μελλοντικά στην εκδήλωση παχυσαρκίας.

Η ομάδα των ψυχολόγων διαπίστωσε ότι η ταμπέλα της «παχουλής» που συνοδεύει τα κορίτσια στην ηλικία των 10 ετών, αυξάνει δραματικά της πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας στην ηλικία των 19.

Αυτή η μορφή λεκτικού εκφοβισμού μπορεί να προέρχεται από τους ίδιους τους γονείς, τους δασκάλους, τα αδέλφια, τους φίλους ή τους συμμαθητές.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 2.300 κορίτσια. Ποσοστό 58% των κοριτσιών είχαν δεχθεί αρνητική κριτική για το βάρος τους στην ηλικία των 10 ετών.

Εννέα χρόνια μετά, φάνηκε πως τα κορίτσια αυτά είχαν κατά 1,66 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος.

Μάλιστα, όσα περισσότερα άτομα είχαν χαρακτηρίσει αρνητικά τα κορίτσια, τόσο πιθανότερο ήταν αυτά να πάρουν αργότερα πολύ βάρος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!