Το παιδί σου φοράει γυαλιά; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις - AllYou.gr

Search

Το παιδί σου φοράει γυαλιά; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

> ΠΑΙΔΙ ::
27 Ιανουαρίου 2016

Οι διαθλαστικές ανωμαλίες που μπορεί να χρειαστούν διόρθωση είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός. Στους ενήλικες, η θεραπευτική μας φαρέτρα περιλαμβάνει ποικίλες δυνατότητες, όπως τη χορήγηση διορθωτικών γυαλιών ή φακών επαφής, τη χειρουργική διόρθωση με τη βοήθεια του excimer laser ή την τοποθέτηση ενδοφθάλμιου φακού κ.α. Στα παιδιά, η χορήγηση γυαλιών αποτελεί τον κυριότερο τρόπο διόρθωσης ενός διαθλαστικού σφάλματος.

Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, μπορεί να πάσχουν από κάποια διαθλαστική ανωμαλία, το γεγονός όμως αυτό έχει διπλή σημασία. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν βλέπουν καλά, αλλά γιατί το οπτικό τους σύστημα είναι εύπλαστο. Στην παιδική ηλικία, ο εγκέφαλος «μαθαίνει» να βλέπει και είναι κατά συνέπεια μείζονος σημασίας να έχει αντιμετωπιστεί σωστά κάθε σημαντικό διαθλαστικό σφάλμα.

Mε βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στη χρήση των γυαλιών, μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Τα παιδιά, σε αντίθεση με τους ενήλικες, φορούν γυαλιά όχι μόνο για να βλέπουν καλά αλλά και για να θεραπευτεί μία πιθανή αμβλυωπία (δηλαδή η ύπαρξη τεμπέλικου ματιού), καθώς και για να αντιμετωπιστούν διαταραχές στη θέση των ματιών (δηλαδή ο στραβισμός).

Η είσοδος του παιδιού στην υποχρεωτική εκπαίδευση πρέπει να συνοδεύεται πάντα από έναν τακτικό οφθαλμολογικό έλεγχο, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ο έλεγχος αυτός εξασφαλίζει ότι ο μαθητής έχει ικανή οπτική οξύτητα για να παρακολουθεί και να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία και ότι η μειωμένη του όραση δεν θα είναι αιτία κακής σχολικής προσαρμογής και επίδοσης. Η "σχολική" μυωπία, της οποίας η επίπτωση φθάνει και στο 30% των μαθητών, αναπτύσσεται σε αυτήν ακριβώς την ηλικία.

Ο παιδοφθαλμίατρος είναι εκείνος που θα καθορίσει στη συνταγή των γυαλιών την κατάλληλη διόρθωση και ο οπτικός είναι εκείνος που θα επιμεληθεί την ορθή κατασκευή τους. Ο σκελετός που θα διαλέξετε για το παιδί σας θα πρέπει να είναι άνετος, ασφαλής και όμορφος. Πλατιά, αποστρογγυλεμένα επιρρίνια ή επιρρίνια από σιλικόνη μπορεί να είναι απαραίτητα για την ορθή εφαρμογή των γυαλιών στο παιδικό πρόσωπο. Ειδικοί συρμάτινοι οδηγοί μπορούν να σταθεροποιήσουν με ασφάλεια τα γυαλιά πίσω από τα αυτιά, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στα νήπια. Ευλύγιστες αρθρώσεις συμβάλλουν στην αντοχή των γυαλιών στη δεδομένη κακομεταχείριση που θα υποστούν από το παιδί. Άθραυστοι φακοί από πλαστικό ή πολυκαρβονικά πολυμερή είναι επίσης απαραίτητοι για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των παιδικών γυαλιών.

Πηγή: infokids.gr

 

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!
ΠΑΙΔΙ

To νεογέννητο χαμόγελο που έγινε viral

Αυτό το μωρό έκανε την καλύτερη αρχή στη ζωή του και το ίντερνετ το λάτρεψε.
ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.