Ουρολοίμωξη: Πώς θα την καταλάβεις και πώς θα την αντιμετωπίσεις; - AllYou.gr

Search

Ουρολοίμωξη: Πώς θα την καταλάβεις και πώς θα την αντιμετωπίσεις;

ΕΤΣΙ!

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Φεβρουαρίου 2016

Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης στα βρέφη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι πολύ ασαφή. Πυρετός, εμετός και ανορεξία, κυρίως όμως η επανεμφάνιση της ακράτειας ούρων σε ένα μικρό παιδί που είχε φτάσει να είναι σχεδόν πάντα στεγνό υποδηλώνουν μια ενδεχόμενη ουρολοίμωξη. Τα μεγαλύτερα παιδιά σε μια λοίμωξη των ουροφόρων οδών νιώθουν συχνοουρία και κάποιο τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης και μετά. Πολλά παιδιά παραπονιούνται για πόνους στο υπογάστριο και τη βουβωνική χώρα. Πολύωρο μπάνιο σε κρύο νερό, καιρικές συνθήκες υγρασίας και κρύου καθώς επίσης βρεγμένα και κρύα ρούχα ευνοούν ιδιαίτερα την εμφάνιση μιας ουρολοίμωξης.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Σε κάθε περίπτωση ουρολοίμωξης, θα πρέπει το παιδί σας να αυξάνει την ποσότητα των υγρών που προσλαμβάνει μέχρι να παρουσιαστεί μια αισθητή βελτίωση, ώστε να καθαρίζει περισσότερες φορές η κύστη. Αν μαζί με την ουρολοίμωξη το παιδί σας εμφανίσει ταυτόχρονα και πυρετό, θα πρέπει να παραμείνει στο κρεβάτι μέχρις ότου η θερμοκρασία του σώματος επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να έχει πάντα ζεστά πόδια και ζεστό υπογάστριο. Παιδιά που είναι επιρρεπή σε ουρολοιμώξεις πρέπει να φοράνε και μέσα στο σπίτι μάλλινες κάλτσες και ζεστά εσώρουχα. Ζέστη και αρκετά υγρά είναι η καλύτερη πρόληψη από μια νέα ουρολοίμωξη.

Τι θα κάνει ο γιατρός

Ακόμη και με υποψία ουρολοίμωξης, πηγαίνετε έγκαιρα το παιδί σας στο γιατρό για μια εξέταση ούρων. Η εξέταση αυτή στα βρέφη και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας γίνεται κατόπιν σχολαστικού καθαρισμού της περιοχής των γεννητικών οργάνων, με ουροσυλλέκτη σε μορφή σακούλας. Στα μεγαλύτερα παιδιά τα ούρα συλλέγονται σε αποστειρωμένο δοχείο. Για την εξέταση ούρων χρησιμοποιούνται πάντα κατά προτίμηση τα πρώτα ούρα μετά την αφύπνιση. Μπορείτε πριν από την επίσκεψη στο γιατρό να τα διατηρήσετε για 1 έως 2 ώρες στο ψυγείο. Μετά τη μικροβιολογική εξέταση ο γιατρός διαπιστώνει εάν η ουρολοίμωξη οφείλεται ενδεχομένως σε βακτήρια. Εφόσον είναι έτσι, ο γιατρός θα συστήσει για 3 με 5 μέρες κάποιο ειδικό αντιβιοτικό.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!