6 τρόποι για να πείσεις το παιδί σου να... επιστρέψει στο κρεβάτι του - AllYou.gr

Search

6 τρόποι για να πείσεις το παιδί σου να... επιστρέψει στο κρεβάτι του

Υπάρχει σύστημα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Φεβρουαρίου 2016

Παρόλο που το παιδί σου πλησιάζει τα 5, συνεχίζει να θέλει να κοιμάται μαζί με σένα και τον σύντροφό σου; Υπάρχει τρόπος να του αλλάξεις συνήθειες!

1. Δείξ' του του με λόγια και έργα –και πάντα με ήρεμη αλλά αποφασιστική φωνή– ότι έχει έρθει ο καιρός να αποχωριστεί το μαξιλάρι της μαμάς και του μπαμπά. 

2. Ακολούθησε, κάθε βράδυ, την ίδια ώρα, μια συγκεκριμένη «τελετουργία»: ζεστό μπάνιο, λίγα παιχνίδια στο «μεγάλο» κρεβάτι, αγκαλιές, αφήγηση παραμυθιού στο δικό του κρεβάτι κι έπειτα ένα… αποχαιρετιστήριο φιλί.

3. Κόλλησε στο ταβάνι του δωματίου του φωσφορίζοντα αστεράκια, πλανήτες κ.ά. και άφησε αναμμένο ένα φωτάκι νυκτός. Επιπλέον, καλό είναι να απομακρύνεις από το οπτικό πεδίο του οτιδήποτε θα μπορούσε να το φοβίσει.

4. Άφησε το cd player να παίζει απαλή μουσική ή παραμύθια –χωρίς δράκους και μάγισσες– και φρόντισε να κινείσαι για αρκετή ώρα στους χώρους κοντά στο δωμάτιό του, ώστε η παρουσία σου να συνεχίσει να είναι μεν αισθητή αλλά… διακριτική. 

5. Μην καταφύγεις στην εύκολη «λύση» της τηλεόρασης, με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα νυστάξει. Η εναλλαγή εικόνων προκαλεί υπερδιέγερση στον εγκέφαλο. 

6. Απόφυγε τις εντάσεις, τις παρατηρήσεις και κάθε συζήτηση που μπορεί να το ταράξει, λίγο πριν πέσει στο κρεβάτι. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!