ΑΥΤΑ είναι τα 5 χαρακτηριστικά των πρωτότοκων παιδιών - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ είναι τα 5 χαρακτηριστικά των πρωτότοκων παιδιών

Τα συν και τα πλην! 

> ΠΑΙΔΙ ::
02 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες ερευνούν κατά πόσον η σειρά γέννησης ενός παιδιού (πρωτότοκο, δευτερότοκο, τριτότοκο) επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία του. Σε ποιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει; Ότι πραγματικά την επηρεάζει, άλλοτε σε μικρότερο κι άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό! Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά του πρωτότοκου παιδιού; ΑΥΤΑ! 

1. Είναι πιο έξυπνα: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science» αποδεικνύει ότι οι πρωτότοκοι έχουν –κατά μέσο όρο– τρεις βαθμούς υψηλότερο I.Q. από τα άλλα παιδιά της οικογένειας. «Υψηλότερη νοημοσύνη σημαίνει καλύτερη υγεία» υπογραμμίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά που «σκοράρουν» στα τεστ νοημοσύνης έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο και κάποιες μορφές καρκίνου.

2. Είναι πιο επιρρεπή στις αλλεργίες: Στο πλαίσιο μιας ανασκόπησης πενήντα ιατρικών μελετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερα παιδιά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρουν από αλλεργίες, άσθμα και εκζέματα. Η εξήγηση ίσως βρίσκεται στο γεγονός ότι τα πρωτότοκα είναι συνήθως υπερπροστατευμένα: Στην πλειονότητά τους εκτίθενται ελάχιστα σε ιούς και βακτήρια κατά τη νηπιακή ηλικία. Σε αντίθεση με τα μικρότερα αδέρφια τους, τα οποία αναγκάζονται από νωρίς να δώσουν μάχη με ό,τι «κουβαλούν» τα μεγαλύτερα από το σχολείο στο σπίτι, αναπτύσσοντας πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Τα αγόρια έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο των όρχεων: Σύμφωνα με έρευνα του Karolinska Institute στη Στοκχόλμη, τα πρωτότοκα αγόρια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο των όρχεων. Κι αυτό γιατί, κατά κανόνα, κατά την παραμονή τους στη μήτρα έχουν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων.   

4. Είναι πιο δυναμικά: Σύμφωνα με μελέτη του Southern California Child Study Center, ο δυναμισμός και η αυταρχικότητα είναι πιο συχνή στα πρωτότοκα, και κυρίως στα πρωτότοκα κορίτσια. 

5. Έχουν περισσότερο βάρος: Όπως έδειξε νέα έρευνα που διενεργήθηκε από Σουηδούς και Νεοζηλανδούς επιστήμονες, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", τα πρώτα παιδιά τείνουν να είναι υπέρβαρα, ενώ τα τελευταία πιο αδύνατα.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!
BEAUTY TIPS

7 βήματα για να εφαρμόζεις τέλεια το foundation

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείς για να έχεις πάντα άψογο μακιγιάζ!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι 4 τροφές θα ακονίσουν το μυαλό σου

Οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν τον πιο νόστιμο τρόπο να αποκτήσουμε κοφτερή σκέψη.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να γιατί δεν πειράζει να έχεις τις μαύρες σου

Οι επιστήμονες μας δείχνουν την καλή πλευρά της θλίψης.
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Τα κτίρια του Παρισιού φωνάζουν "φίλα με"

Ένα υπέροχο street project κλέβει τις εντυπώσεις στην πόλη του Φωτός.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…