Πιπίλα: 3 λόγοι που την ζητάει και 3 τρόποι για να του την κόψεις - AllYou.gr

Search

Πιπίλα: 3 λόγοι που την ζητάει και 3 τρόποι για να του την κόψεις

Υπάρχει σύστημα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί να την θεωρείς ως ένα από τους σημαντικότερους συμμάχους στην ανατροφή του μωρού σου (και κυρίως στην… ησυχία σου), ωστόσο η παρατεταμένη χρήση της μπορεί να έχει το τίμημά της. Τι εννοούμε; Υπάρχει πιθανότητα το μωρό να ν’ αρνείται να την εγκαταλείψει.

Μην ανησυχείς! Υπάρχει τρόπος να το βοηθήσεις να την.. εγκαταλείψει, ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο την αποζητά! Αν, λοιπόν, την χρησιμοποιεί για να:

1. …σταματήσει το κλάμα: Προτίμησε να δοκιμάσεις άλλες μεθόδους για να το χαλαρώσεις. Ένα χάδι, μία ζεστή αγκαλιά, ένα ήρεμο παιδικό τραγούδι ή ακόμα ένα μασάζ με παιδικό γαλάκτωμα ή λάδι λεβάντας μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά. Αν επιμένει να κλαίει, τότε πολύ πιθανόν να έχει κάποιο πρόβλημα (κολικός, δοντάκια κ.λπ).

2. … κοιμηθεί: Είναι γεγονός ότι ένα κουρασμένο μωρό χαλαρώνει με τη βοήθεια της πιπίλας. Σ’ αυτή την περίπτωση, καλό είναι να την βγάζεις από το στόμα του αμέσως μόλις διαπιστώσεις ότι έχει αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. 

3. … χαλαρώσει: Τα παιδιά που έχουν συνηθίσει να έχουν στο στόμα μια πιπίλα συνήθως την θεωρούν ως φυσικό… ηρεμιστικό κάθε φορά που αισθάνονται φόβο ή ανησυχία για κάτι. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που διαπιστώσεις ότι κάτι το ταλαιπωρεί, προσπάθησε να το ηρεμήσεις και να μειώσεις την ένταση και το φόβο του χαιδεύοντάς τους λοβούς των αυτιών του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!