ΕΤΣΙ θα διασφαλίσεις πώς το παιδί σου δεν θα γίνει ρατσιστής - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα διασφαλίσεις πώς το παιδί σου δεν θα γίνει ρατσιστής

Είναι απαραίτητο!  

> ΠΑΙΔΙ ::
05 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

1. Απόκλεισε από το λεξιλόγιό του απαξιωτικές εκφράσεις και ρατσιστικές λέξεις από την ώρα ακόμη που αρχίζει να μιλά, όπως «αράπης», «γύφτος» κ.λπ.: Εξίσου σημαντικό είναι να το αποθαρρύνεις να αναφέρεται σε άλλα άτομα εστιάζοντας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Φρόντισε να το ακους προσεκτικά όταν εκφράζει σκέψεις για τους γύρω του. Οι απαντήσεις που θα του δώσεις θέτουν τα θεμέλια της «ανοχής» που θα έχει ως ενήλικας.

2. Ενθάρρρυνέ το να απορρίπτει τα δεκάδες ρατσιστικά εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας: Το βλέμμα αποστροφής προς έναν ανάπηρο, ο αποκλεισμός του αλλοδαπού αγοριού από το παιχνίδι στο πάρκο, τα «πειράγματα» στο παχύσαρκο κορίτσι ή στην κοκκινομάλλα της τάξης. 

3. Μάθε του να συμπεριφέρεται στους «διαφορετικούς» ανθρώπους όπως σε όλους: Για να το πετύχεις, τόνισε ότι ούτε η λύπηση ούτε βέβαια η κοροϊδία επιτρέπουν να αναπτυχθούν σχέσεις βασισμένες στον αλληλοσεβασμό και την ισοτιμία. Αν παρατηρήσεις ότι «ξεσηκώνει» τα αγενή σχόλια άλλων παιδιών, αναλογίσου μήπως είναι υπερβολικά δειλό για να τα αντιμετωπίσει, επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να ενταχθεί σε ένα φιλικό περίγυρο ή προσπαθεί να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον σου έστω και με την αρνητική συμπεριφορά του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!