ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο κουφός λόγος στον οποίο οφείλονται οι γεννήσεις διδύμων - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο κουφός λόγος στον οποίο οφείλονται οι γεννήσεις διδύμων

Μείναμε άφωνοι! 

> ΠΑΙΔΙ ::
05 Φεβρουαρίου 2016

Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τα δίδυμα αδέρφια είναι "προϊόν" εξωσωματικής γονιμοποίησης, σου έχουμε νέα!  Αντί να ψάχνεις την απάντηση στην επιστήμη, αναζήτησέ την στις... διατροφικές συνήθειες της μητέρας τους! 

Κι αυτό γιατί, παρόλο που μέχρι πρότινος οι επιστήμονες υποστήριζαν ότι η αύξηση των δίδυμων γεννήσεων οφειλόταν στις θεραπείες γονιμότητας, νέα στοιχεία έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γυναίκα που πίνει σε καθημερινή βάση 1-2 ποτήρια γάλα έχει πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες διπλής κυοφορίας!

Πώς εξηγούν αυτό το παράδοξο φαινόμενο οι ειδικοί; Η σημαντική βοήθεια εντοπίζεται σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο συκώτι των αγελάδων και η οποία «περνάει» στα γαλακτοκομικά προϊόντα μέσα από το άρμεγμα, προκαλώντας τον οργανισμό μας να παράγει περισσότερα και πιο υγιή ωάρια. Επιπλέον, η εν λόγω πρωτεΐνη βοηθά ν’ αναπτυχθούν και να επιβιώσουν τα έμβρυα κατά η διάρκεια του πρώτου και πιο δύσκολου διαστήματος. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!