Σου ζητάει συνέχεια καινούργια παιχνίδια; 4 τρόποι για να του βάλεις όρια - AllYou.gr

Search

Σου ζητάει συνέχεια καινούργια παιχνίδια; 4 τρόποι για να του βάλεις όρια

Είναι Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Φεβρουαρίου 2016

Κάθε φορά που πηγαίνεις με το παιδί σου σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, δεν φεύγετε ποτέ χωρίς να αγοράσετε κάτι και για εκείνο; Είναι απόλυτα φυσιολογικό τα παιδιά να ζητούν συνεχώς καινούρια παιχνίδια, ακόμα κι αν το δωμάτιό τους μοιάζει με παιχνιδάδικο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να μάθει από μικρό ότι δεν μπορεί να έχει πάντα όσα θέλει και όσα επιθυμεί.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να του διδάξεις την έννοια του αυτοελέγχου; Έτσι:

1. Εξήγησέ του την αξία του χρήματος. Κερδίζεται με κόπο, γι’ αυτό θα πρέπει να μάθει να μην το σπαταλάει, αλλά να το ξοδεύει με σύνεση και λογική.

2. Προσπάθησε να το μάθεις να βάζει όρια στα «θέλω» του. Εξήγησέ του, για παράδειγμα πώς, όπως εσύ δεν αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε φορά που βλέπεις ένα νέο μοντέλο, έτσι κι εκείνο δεν μπορεί ν’ αποκτά όποιο καινούριο videogame κυκλοφορεί. 

3. Δώσ' του εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι, από τα 5-6 του χρόνια. Ακόμα κι αν στην αρχή το ξοδέψει όλο σε μία μέρα, σιγά-σιγά θα μάθει να διαχειρίζεται τα οικονομικά του. Έτσι, θα είναι συνετό στις αγορές του ώστε, σταδιακά, να γίνει ένας σκεπτόμενος καταναλωτής. 

4. Επιβράβευσέ το κάθε φορά που συμβιβάζεται, παρά το γεγονός ότι θέλει πολύ ένα παιχνίδι ή κάποιο άλλο υλικό αγαθό. Αγόρασέ του ένα βιβλίο, καινούρια μολύβια ή ένα φθηνότερο παιχνίδι.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!