ΑΥΤΑ είναι τα 7 χαρακτηριστικά του καλού παιδιάτρου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ είναι τα 7 χαρακτηριστικά του καλού παιδιάτρου

Ο δικός σου τα διαθέτει; 

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Φεβρουαρίου 2016

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς της Mayo Clinic σχετικά με τις ιδιότητες που θα πρέπει να έχει ένας καλός γιατρός, αποκάλυψε ότι επτά συμπεριφορές καθορίζουν τον ιδανικό γιατρό. Η έρευνα σχεδιάστηκε από τη Mayo Clinic για να αποκτηθεί μια σφαιρική άποψη των συμπεριφορών που χαρακτηρίζουν τον ιδανικό γιατρό. Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις, το 2001 και 2002, σε 192 ασθενείς που επισκέφτηκαν γιατρούς 14 ειδικοτήτων στη Mayo Clinic.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο "Mayo Clinic Proceedings", βασίστηκε σε αξιολογήσεις ασθενών σχετικά με τις καλύτερες και χειρότερες εμπειρίες που είχαν με γιατρούς της Mayo Clinic.

Από τις περιγραφές των ασθενών, οι ερευνητές κατέληξαν σε 7 συμπεριφορές που περιγράφουν τον ιδανικό γιατρό: αυτοπεποίθηση, ανθρωπιά, συμπόνια, εγγύτητα, ειλικρίνεια, σεβασμό, και σχολαστικότητα.

Αντίθετα, οι ασθενείς που περιέγραψαν τη χειρότερη εμπειρία από γιατρό εστίασαν σε συμπεριφορές αντίθετες από τις επιθυμητές, ιδιαίτερα στην έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού προς τον ασθενή.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών σχετικά με διαπροσωπικές ικανότητες μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στους ασθενείς. Η ποιότητα της σχέσης ενός ασθενούς με τον γιατρό του μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη συναισθηματική αντίδραση του ασθενούς αλλά και τη συμπεριφορά του καθώς και το ιατρικό αποτέλεσμα, όπως τη συμμόρφωση και την ανάρρωση του ασθενούς. Ο James Li, της Μayo Clinic, σημειώνει ότι η περίθαλψη δεν μπορεί να είναι ποιοτική αν η επαφή γιατρού και ασθενούς είναι βιαστική, με έλλειψη σεβασμού, ψυχρή ή ανάλγητη. Ο Ο Dr. Li, δήλωσε ότι ένας γιατρός που δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για τον ασθενή, που τον σέβεται, τον συμπονά και είναι ικανός, αποτελεί αυτό που επιθυμεί ο κάθε ασθενής. Ο ερευνητής θεωρεί πως είναι καθήκον και υποχρέωση της ιατρικής κοινότητας να σχεδιάσει ένα σύστημα περίθαλψης όπου οι γιατροί θα μπορούν να επιδεικνύουν αυτές τις ιδιότητες στο μεγαλύτερο βαθμό, για το καλό του ασθενούς.

Ο Dr. Li, σημειώνει πως τα 7 είδη συμπεριφορών που εντοπίστηκαν από τους ερευνητές ως οι ιδανικές για τους γιατρούς, μπορούν να διδαχθούν σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως το να παρίστανται οι ειδικευόμενοι σε θετικές αλληλεπιδράσεις γιατρών – ασθενών που μπορούν στη συνέχεια να υιοθετήσουν. Από τα εφτά είδη συμπεριφοράς, η σχολαστικότητα αναφέρθηκε πιο συχνά από τους ασθενείς. Οι ασθενείς μπορούν να καταλάβουν αν ένας γιατρός βιάζεται ή ανησυχεί, σημειώνουν οι ερευνητές, ενώ μπορούν επίσης να διαισθανθούν και το αληθινό ενδιαφέρον του γιατρού.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.
DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.
ΠΑΙΔΙ

Μπορείς να στέκεσαι γυμνή μπροστά στο παιδί σου;

Τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” σχετικά με το θέμα του γυμνού σώματος των γονιών.
ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!