Η ευγένεια δεν είναι το... δυνατό του σημείο; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις - AllYou.gr

Search

Η ευγένεια δεν είναι το... δυνατό του σημείο; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις

Μεγαλώνοντας ευγενικά παιδιά! 

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Φεβρουαρίου 2016

Τον τελευταιο καιρό, το παρατηρείς όλο και συχνότερα: το παιδί σου μιλάει απότομα και -κάποιες φορές- άσχημα, προσβάλει ή αγνοεί τους συνομιλητές του, και γενικά φαίνεται να «ξεχνά» συστηματικά τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας. Μπορείς να το... επαναφέρεις στην τάξη; Αμέ! 

Καταρχάς, οφείλεις -στο παιδί και στον εαυτό σου- να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Για παράδειγμα, είναι φυσιολογικό για ένα παιδί κάτω των 3 ετών να λέει "γεια σας", "ευχαριστώ", "παρακαλώ", αλλά μην περιμένεις να "συστήνεται" στο τηλέφωνο πριν την ηλικία των 6 ετών. Το ίδιο ισχύει και για ποιο "σύνθετα" θέματα, όπως το να μην διακόπτει τον συνομιλητή του ή να μην αποσπάται η προσοχή του κατά τη διάρκεια πολύωρων συζητήσεων. Σε γενικές γραμμές, παρότι η εκμάθηση των βασικών κανόνων ευγένειας αρχίζει από πολύ νωρίς, οι πραγματικά "καλοί τρόποι" ενεργοποιούνται συνειδητά μετά την εφηβεία. 

Στην περίπτωση, δε, που το πρόβλημα εντοπίζεται στη χρήση "κακών λέξεων", σου έχουμε νέα! Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι γονείς είναι να γελούν στο άκουσμα των πρώτων "κακών" λέξεων, με αποτέλεσμα το παιδί να ενθαρρύνεται και να συνεχίζει. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μην το κατηγορείς για μια συμπεριφορά που, όσο ήταν μικρότερο, σου φαινόταν "χαριτωμένη". Καλό είναι να προσπαθήσεις να του τις "κόψεις" όσο είναι ακόμα πολύ μικρό, δίνοντάς του πρώτη το καλό παράδειγμα.  

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!