Τα "έσπασες" με το παιδίατρο; Άλλαξέ τον! - AllYou.gr

Search

Τα "έσπασες" με το παιδίατρο; Άλλαξέ τον!

Ακολουθώντας ΑΥΤΕΣ τις 3 συμβουλές.

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Αισθάνεσαι ότι -τον τελευταίο καιρό- ο παιδίατρός σου δεν είναι διαθέσιμος όποτε τον χρειάζεσαι ή δεν σου εμπνέει πια την ίδια εμπιστοσύνη; Μάλλον έφτασε η στιγμή να τον αλλάξεις, αναζητώντας κάποιον άλλο ειδικό. Πώς θα βρεις τον κατάλληλο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν! 

1. Ζήτησε από άλλους, πιο έμπειρους γονείς να σου συστήσουν το δικό τους παιδίατρο, εφόσον τον θεωρούν «φιλικό» και ενημερωμένο.

2. Ρώτησε τον «υποψήφιο» αν διατηρεί άμεση επαφή με το Νοσοκομείο Παίδων. Πρέπει, επίσης, να μπορεί να σου προτείνει έμπιστους, αξιόλογους γιατρούς κάθε ειδικότητας: παιδοορθοπεδικό, παιδοοδοντίατρο, παιδονευρολόγο, παιδοενδοκρινολόγο, παιδοψυχολόγο και όποιον άλλον χρειαστεί.

3. Αν το παιδί σου  είναι στην εφηβεία, προτίμησε να προσανατολιστείς προς ένα γιατρό του ίδιου φύλου, κάτι που συχνά (αν και όχι πάντα) δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση και εμπιστοσύνη. «Τεστάρέ» τον από το πρώτο κιόλας ραντεβού: Συζήτησε μαζί του τις οργανικές και συναισθηματικές αλλαγές που συνοδεύουν αυτή την περίοδο, καθώς και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις φυσιολογικές διεργασίες της ήβης (για παράδειγμα, λιπαρότητα στο δέρμα και τα μαλλιά, ακμή, υπερβολικό άγχος, διαταραχές στην εμμηνορρυσία, σιδηροπενία). Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!