Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τα "έσπασες" με το παιδίατρο; Άλλαξέ τον!

Ακολουθώντας ΑΥΤΕΣ τις 3 συμβουλές.


Μαρία Μυλωνά

Αισθάνεσαι ότι -τον τελευταίο καιρό- ο παιδίατρός σου δεν είναι διαθέσιμος όποτε τον χρειάζεσαι ή δεν σου εμπνέει πια την ίδια εμπιστοσύνη; Μάλλον έφτασε η στιγμή να τον αλλάξεις, αναζητώντας κάποιον άλλο ειδικό. Πώς θα βρεις τον κατάλληλο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν! 

1. Ζήτησε από άλλους, πιο έμπειρους γονείς να σου συστήσουν το δικό τους παιδίατρο, εφόσον τον θεωρούν «φιλικό» και ενημερωμένο.

2. Ρώτησε τον «υποψήφιο» αν διατηρεί άμεση επαφή με το Νοσοκομείο Παίδων. Πρέπει, επίσης, να μπορεί να σου προτείνει έμπιστους, αξιόλογους γιατρούς κάθε ειδικότητας: παιδοορθοπεδικό, παιδοοδοντίατρο, παιδονευρολόγο, παιδοενδοκρινολόγο, παιδοψυχολόγο και όποιον άλλον χρειαστεί.

3. Αν το παιδί σου  είναι στην εφηβεία, προτίμησε να προσανατολιστείς προς ένα γιατρό του ίδιου φύλου, κάτι που συχνά (αν και όχι πάντα) δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση και εμπιστοσύνη. «Τεστάρέ» τον από το πρώτο κιόλας ραντεβού: Συζήτησε μαζί του τις οργανικές και συναισθηματικές αλλαγές που συνοδεύουν αυτή την περίοδο, καθώς και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις φυσιολογικές διεργασίες της ήβης (για παράδειγμα, λιπαρότητα στο δέρμα και τα μαλλιά, ακμή, υπερβολικό άγχος, διαταραχές στην εμμηνορρυσία, σιδηροπενία). 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός